Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Het belang van het kiezen voor een gecertificeerde slotenmaker

Het beveiligen van een boerderij of bijvoorbeeld het terrein rondom een boerderij kan een ingewikkelde opgave zijn. Vaak heb je hierbij te maken met een groot aantal mogelijke risico’s in de inbraakbeveiliging van het pand, daar een boerderij veel groter is dan een gemiddelde tussenwoning. Daar komt bij dat een tussenwoning slechts aan twee kanten toegankelijk is; een boerderij staat vrijwel altijd vrij. Een slotenmaker in Utrecht raadt huishoudens met zo’n boerderij sterk aan om te kiezen voor een gecertificeerde, ervaren vakman voor verbeteringen in de inbraakbeveiliging van het pand. 

Kwalitatief goede sloten voor ramen en deuren 

Een ervaren slotenmaker zal je aanraden te kiezen voor sloten die gekeurd zijn door Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke organisatie, vaak aangeduid met de afkorting SKG, test sloten op de weerstand die zij bieden bij het gebruik van de meest voorkomende inbraakmethoden. Voorbeelden daarvan zijn onder meer kerntrekken en de klopsleutelmethode. Sloten krijgen na het afronden van zo’n test een beoordeling van maximaal drie sterren. Het aantal sterren wat aan het slot wordt toegekend vertelt je in welke mate het slot helpt een inbraak te voorkomen. Het zegt je iets over de weerstand die het slot biedt. 

Win advies in over doelgerichte verbeteringen in je inbraakbeveiliging 

Vaak gaat de optimalisatie van de inbraakbeveiliging van je boerderij of een grote tuin verder dan de keuze voor een goed slot op de voor- en achterdeur of bijvoorbeeld een schutting- en garagedeur. Een ervaren, gecertificeerde slotenmaker zal je altijd aanraden de sloten te combineren met andere vormen van inbraakbeveiliging. Denk aan een beveiligingscamera, die inbrekers moet afschrikken. Of denk aan een alarmsysteem; op het moment dat het alarm geactiveerd wordt, zullen inbrekers de woning zo snel mogelijk willen verlaten. Nog beter: een mistgenerator in huis, aangesloten op een bewegingssensor.