Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Hoe een slotenmaker kan helpen bij het beveiligen van waardevolle spullen

Je denkt er liever niet over na, een inbraak in je boerderij. Laat staan, dat je jezelf een beeld voor kunt stellen van je reactie bij de diefstal van je meest waardevolle bezittingen. Voldoende reden om periodiek te kijken of je de beveiliging van je waardevolle spullen kunt verbeteren. Dat gaat verder dan het gebruik van een goed slot op de deur. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een kluis in huis te gebruiken? Bij het gebruik van zo’n kluis is het belangrijk deze te verstoppen op een veilige plek en daarnaast te verankeren aan bijvoorbeeld een vloer of wand. In dit artikel vertelt een slotenmaker uit Dordrecht je meer over het beveiligen van waardevolle bezittingen. 

Mistgenerator koppelen met een bewegingssensor 

Het gebruik van een alarmsysteem waarop een of meerdere bewegingssensoren aangesloten zijn is niet uniek. Zodra de bewegingssensor beweging detecteert, zal het alarmsignaal geactiveerd worden. Dit schrikt een inbreker af, daar het de pakkans vergroot. Een buurman zal een kijkje nemen als het alarm hoorbaar is, of direct voor het inschakelen van de hulpdiensten kiezen. Naast een klassiek alarmsysteem kun je ook een mistgenerator op de bewegingssensor aansluiten. Zo verliezen inbrekers het zicht op je waardevolle spullen. 

Schrik inbrekers af en leg ze vast met een camera 

Naast de mogelijkheid om een mistgenerator in huis te gebruiken, is het de overweging waard om aan de buitengevel een beveiligingscamera op te hangen. Met een beveiligingscamera leg je inbrekers niet alleen op beeld vast, maar schrik je hen vaak ook af. Net als bij een alarmsignaal, geldt ook bij de vastlegging op beeld dat de pakkans aanzienlijk vergroot wordt na een inbraakpoging. Op zoek naar een voordelige optie? Kies in dat geval voor een dummycamera. Deze camera’s lijken net echt, maar nemen geen beelden op.