Boerderijtuinen
Image default
Dieren

Hoe hou ik mijn huishouden duurzaam?

Een duurzaam huishouden wordt steeds populairder naast het duurzaam ondernemen. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar goede manieren om het huishouden te verduurzamen. Het hele huis isoleren is hiervoor een goede oplossing, maar direct een hele drastische maatregel. Als je je bewust bent van de dingen die een huis duurzamer maken kun je kleine stappen maken die samen zorgen voor een enorm groene leefomgeving. In dit artikel vind je enkele handige tips.

 

  1. Gebruik een waterontkalker

Nog lang niet iedereen kent deze apparaten, maar ze zijn heel handig om kalk tegen te gaan in je water. Kalk zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld je wasmachine sneller kapot gaat en ook meer energieverbruikt dan nodig is. Een waterontharder magneet is dan ook een hele duurzame oplossing voor in je huis. Je vindt via de volgende link een vergelijking tussen de waterontharder amfa 4000 en de Aquamag 7000. 

 

  1. Gebruik geen plastic zakjes

Koop een keer een broodtrommel en was deze iedere dag even snel af. Dit is een stuk duurzamer dan constant plastic zakjes gebruiken. Helemaal als je kinderen nog jong zijn en daarom nog zeker een jaar of tien naar school moeten kan dit uit. De hoeveelheid plastic zakjes die je in deze tijd zal gebruiken lopen dan behoorlijk op.

 

  1. Let op het licht

Het is heel makkelijk om het licht te vergeten, bijvoorbeeld wanneer je even boodschappen gaat doen. Doe het licht altijd achter je uit, als is het maar voor een paar minuten. Doe je dit standaard bij alle lichten in je huis, dan zul je over de lange termijn een stuk groener zijn. Bovendien scheelt het je aanzienlijk in de kosten. Leuk meegenomen!

 

  1. Deuren achter je dicht

Misschien wel het vervelendste punt als je opgroeit, je ouders die constant zeggen dat de deur achter je dicht moet. Wel is het heel duurzaam. Het zorgt er namelijk voor dat de warmte van de verwarming in kamer blijft hangen. Zo hoeft je verwarming niet extra te branden dan nodig is.