Boerderijtuinen
Image default
Dieren

In full control met Trust Equestrian

Paarden zijn prachtige dieren maar ze zijn ook groot en sterkt. Aan jou als ruiter de taak om je paard ten alle tijden onder controle te houden, zonder daarbij het respect voor de kracht en het karakter van het dier uit het oog te verliezen. Trust Equestrian is dé Nederlands producent van bitten en trenzen. Dankzij de beste materialen en constante innovatie met een kritisch oog op het welzijn van dieren, heeft Trust Equestrian altijd een bit dat perfect bij jouw paard past!

Keuzemogelijkheden voor een Trust Equestrian bit

Er zijn ontzettend veel variaties mogelijk en dat is ook nodig want er zijn ook ontzettend veel karakters bij paarden. Je kunt kiezen tussen de volgende soorten bitten:

  • Bustrens. Een bustrens kan bijna niet bewegen in de mond van het paard en geeft de ruiter daarmee meer directe controle.
  • Watertrens. Bij een watertrens ligt het bit meer vrij en dat geeft minder druk op de wang van het paard.
  • Innosence bitten. Deze flexibele kunststofbitten zijn uitermate geschikt voor jonge paarden en dieren met een gevoelige mond.

Naast deze drie hoofdcategorieen kun je nog kiezen voor een enkel- of dubbelgebroken bit. Dubbelgebroken trenzen geven meer druk op de tong en geven de ruiter ook weer meer controle. Bij een enkelgebroken trens blijft de tong meer vrij maar het bit geeft wel meer druk op de lagen.

Sweet iron bitten voor een betere acceptatie

Veel Trust Equestrian bitten zijn gemaakt van sweet iron. Deze herken je aan de blauwe kleur. Deze bitten worden gemaakt door het metaal tijdens de productie kort te verhitten. Wanneer deze bitten oppervlakteroest krijgen door de aanraking met paardenspeeksel geeft dit een zoete smaak. Dit zorgt voor meer speekselaanmaak bij het paard en een betere acceptatie van het bit.

Nederlands vakmanschap

Wist je dat alle bitten en trenzen van Trust Equestrian in Nederland met de hand worden gemaakt? Dankzij dit vakmanschap zijn alle producten anatomisch gevormd zodat ze een perfecte pasvorm hebben. Van bitten en trenzen tot dressuurstangen, niet alleen voor ieder paard maar ook voor iedere activiteit heeft Trust Equestrian het perfecte bit!