Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe houd je vliegen buiten de deur?

Vliegen buiten de deur houden? Volg deze tips!

Het voorjaar begint, de vogeltjes fluiten, het zonnetje laat zich steeds vaker zien, de temperatuur stijgt en je wilt heerlijk van het weer genieten en de deuren open zetten. Helaas loop je meteen al tegen een probleem aan… vliegen! Wanneer jij namelijk lekker je ramen en deuren opent om de frisse lucht in huis te halen weten vliegen (en muggen) ook al gauw jouw woning binnen te treden. Over het algemeen zijn weinig mensen daar blij mee. Vliegen zijn vervelend, ze zoemen en ze kriebelen. Muggen kunnen ook nog eens steken wat voor een bult en jeuk kan zorgen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je van het lekkere weer wilt gaan genieten. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen om dit te voorkomen. Hieronder geef ik je een aantal tips die jouw huis vlieg-vrij houden!

Houd je huis schoon. Vliegen komen af op (rottend) eten en andere, vaak zoete, geuren. Het is dus niet verstandig om je etensresten op je aanrecht te laten staan. Ruim afval zo snel mogelijk op en laat geen restjes achter. Maak na het koken je aanrecht netjes schoon zodat vliegjes daar niet op af hoeven te komen. Bepaalde schoonmaakmiddelen houden vliegen uit de buurt. Ook schoonmaakazijn is iets waar vliegen alles behalve gek op zijn. Een keer een schoonmaakbeurt met azijn is dus niet verkeerd om vliegen buiten de deur te houden!
Ook een aantal plantsoorten trekken vliegjes aan. Het gaat dan met name om die kleine fruitvliegjes. Voordat je een plant koopt kun je even uitzoeken of het een soort is waar vliegjes op af komen.

Ga voor vliegengordijnen en raamhorren. Vliegen komen binnen via ramen en deuren. Het is natuurlijk heerlijk om alles open te zetten zodra het lekker weer is, maar hang dan wel raamhorren op en zorg voor een goed vliegengordijn voor je buitendeur! Toch last van vliegen binnen? Er zijn een aantal huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kunnen helpen om ervan af te komen. Op internet kun je veel van deze tips vinden.