Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je zorgen voor een goede nachtrust?

Harvard Medical School (VS) heeft een reeks tips onthuld om elke nacht een goede nachtrust te bereiken. De nachtrust is essentieel voor ons lichaam om gezond en energiek te zijn.

Lichaamsbeweging: elke dag lichamelijk actief blijven met activiteiten, zoals wandelen, hardlopen of zwemmen, biedt ons drie belangrijke voordelen om een ​​goede nachtrust te krijgen: als u moe bent van inspanning, valt u sneller in slaap en wordt u ’s nachts minder vaak wakker.

Het bed is alleen bedoeld om te slapen: de rest van de activiteiten, zoals erop liggen om televisie te kijken, sociale netwerken te lezen, mail te checken of te spelen op de mobiel, tablet of laptop, zal niet bijdragen aan een betere nachtrust.

Schema’s en routine: Om een ​​goede nachtrust te krijgen, moeten we onze slaap organiseren op een verantwoorde wijze. U moet elke dag op hetzelfde tijdstip gaan slapen en indien mogelijk op hetzelfde tijdstip wakker worden. Door ons lichaam te trainen om te slapen, vallen we ook sneller in slaap en worden we frisser wakker.

Vermijdt en/of verminder het roken van sigaretten: roken is een grote vijand van rust, afgezien van onze gezondheid in het algemeen. Nicotine veroorzaakt een effect in ons lichaam waardoor we moeilijk in slaap kunnen vallen.

Een goede slaapplek: De plaats waar je slaapt moet een tempel van rust en stilte zijn. De mobiele telefoon, laptop of televisie moet zich buiten deze ruimte bevinden. Idealiter zou het donker, relatief koel en zo stil mogelijk moeten zijn. De kamer moet ordelijk zijn en er moeten weinig voorwerpen in de buurt zijn om die rustige omgeving mogelijk te maken die een goede nachtrust vereist. Hiernaast is een goed matras ook van enorm belang. Wij kunnen je M line matrassen aanraden.

Blijf niet liggen als u niet kunt slapen: Ga in plaats hiervan uit bed en ga even iets ontspannens doen. Ga vervolgens weer naar bed en kijk of u dit keer wel in slaap kunt komen? Is dit niet het geval? Herhaal dan bovenstaande.

Gerelateerde artikelen

Kunstgras in 2020

In 1928 begon BMW met de productie van auto’s.

Hoe kiest u een veilige halsband voor uw hond?