Boerderijtuinen
Image default
Woningen

Hoe uw klimaat uw vloer kan beïnvloeden

Met zoveel verschillende opties voor vloeren en klimaten die in het hele land verschillen, is het waar dat sommige vloermaterialen in bepaalde klimaten veel beter zijn dan andere. Dus, hoe weet u welke de juiste is voor uw huis en klimaat? We nemen je door een aantal opties en laten je alle voor- en nadelen van elk weten.

Tegel

Of het nu porselein, keramiek of steen is, tegels zijn een geweldige vloeroptie voor de meeste klimaten. Het gaat lang mee, is ongelooflijk duurzaam en is gemakkelijk schoon te maken om er weer glanzend en nieuw uit te zien. Tegel voelt koel aan en is waterafstotend, waardoor het ideaal is voor warmere of vochtige klimaten. Maar in koudere gevallen heb je misschien liever iets warmers onder de voeten. Nog een niet-weergerelateerde opmerking over tegels die van invloed kan zijn op je beslissing: als je in een gebied woont dat vatbaar is voor aardbevingen, kan de tegel barsten onder te veel druk van dat soort beweging en moeten ze worden vervangen.

Luxe vinyl

Verkrijgbaar in tegels, planken en vellen luxe vinyl is gemaakt om het uiterlijk van hout of steen na te bootsen en is een geweldige optie voor koudere klimaten omdat het niet uitzet of samentrekken als andere natuurlijke materialen. Het is extreem sterk en gemakkelijk schoon te maken, terwijl het ook een beetje warmer aanvoelt dan zoiets als tegels. Als u stralingswarmte onder uw vloeren overweegt, is de duurzaamheid van luxe vinyl een uitstekende optie.

Tapijt

Tapijt is een uitstekende keuze voor bijna elke klimaat. De voordelen van een tapijt in een koud klimaat zijn duidelijk, aangezien de warme vezels helpen om uw huis te isoleren. Het is als een deken voor je voeten. Maar als je in een vochtig klimaat leeft, kunnen die vezels vocht vasthouden dat al vrij snel problemen met schimmel en meeldauw veroorzaakt. Dit betekent dat tapijten in nattere klimaten vaker onderhoud nodig hebben dan andere, minder absorberende materialen.

Hardhout

Als u in een extreem klimaat leeft, kan hardhout vloeren zijn misschien niet voor jou. Als het te droog is, kunnen ze barsten. Maar als het te vochtig is, kunnen ze opzwellen en knikken. Hierdoor is hardhout het Goudlokje onder de vloeren als het gaat om klimaten. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen kunnen worden verholpen met een hoogwaardige kit. Praat met een vloerprofessional bij het selecteren van hardhout voor uw huis, aangezien bepaalde soorten en bepaalde afwerkingen zich mogelijk beter aanpassen aan het klimaat in uw huis.

Laminaat

Het ontwerp van laminaatvloeren heeft een lange weg afgelegd en is nu bijna niet meer van echt hardhout te onderscheiden. Dus, als je van het uiterlijk van hardhout houdt, maar iets wilt dat minder kost en minder onderhoud vereist, kijk dan eens naar laminaatvloerstijlen. Ze hebben isolatie zoals vinylvloeren, zodat ze iets sneller opwarmen voor je blote voeten. U kunt tijdens de installatie eenvoudig een extra isolatielaag aanbrengen. Maar wees voorzichtig als u in een nat klimaat leeft: als er water naar binnen sijpelt waar het laminaat de muur raakt, hebben de planken de neiging om uit te zetten en krom te trekken. Zodra dat gebeurt, moeten ze worden vervangen en kun je last krijgen van een krakende laminaat vloer.