Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Houten meubels voor binnen en buiten

Soms kan het lastig zijn om houten meubels goed in te richten. Neem een houten loungebank bijvoorbeeld. Ze kunnen ontzettend leuk staan in je tuin, maar hoe zorg je er voor dat het bij het geheel past? Het inrichten van een ruimte kan ontzettend leuk zijn. Houten meubels zijn een goed basis item. Je kunt er nog alle kanten mee op. Maak het chique of juist vrolijk en sfeervol. Hieronder staan een aantal tips op een rijtje die je hierbij kunnen helpen.

Persoonlijke stijl

Het is super belangrijk om meubels te kiezen die bij je stijl passen. En zijn zoveel verschillende meubels en verschillende soorten hout. Er is ongetwijfeld een meubelstuk dat in jouw smaak valt. Neem bijvoorbeeld een ovale eiken tafel. De een vind het heel mooi en de ander niet. Zorg ervoor dat je meubels kiest waar je echt van houdt. Anders wordt het ontzettend lastig om het in je woning te laten passen. Iedereens smaak is anders, dus laat je niet beïnvloeden door anderen. Je wilt natuurlijk niet elke dag kijken naar een meubel dat je helemaal niets vindt.

Kleur

Als je veel houten meubels hebt, dan kan het zijn dat je woning er minder vrolijk uit ziet. Neem kussens, kleedjes en andere accessoires om de boel op te fleuren. Zet gekleurde kussen op een houten bank. Zet bloemen of kleurrijke kaarsen op de houten tafel. Zo kun je de ruimte gezellig maken. Op deze manier heb je in de toekomst ook de mogelijkheid om van kleuren te wisselen. De meubels blijven natuurlijk hetzelfde, maar door bijvoorbeeld een andere kleur kussen te gebruiken, kan je toch weer een heel andere sfeer in de ruimte creëren. 

Verlichting

Goede verlichting kan de ruimte erg sfeervol laten voelen. Zet een mooie sfeer lamp op het houten tafeltje of haal juist een hanglamp. Met warme lichten voelt de ruimte heel sfeervol, fijn en warm aan. Met gedimde lichten en een aantal kaarsen kun je ook een heel intieme sfeer creëren. Door met de lichten te spelen kun je de sfeer beïnvloeden. Naast verlichting kun je ook een persoonlijke draai aan de kamer geven met voorwerpen. Denk aan planten of schilderijen. Met alleen een houten bank is het misschien wat kaal, maar met leuke kussens, planten in de vensterbank of op tafel, een mooi schilderij aan de muur en warm licht, tover je de ruimte om in een heel fijne kamer.