Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat zijn de voordelen van een Thuja Martin coniferenhaag?

Coniferen zijn een prachtige toevoeging aan je tuin en zijn daarnaast ook nog eens zeer praktisch. Veel mensen kiezen voor coniferen in plaats van schuttingen van hout of ander materiaal vanwege de natuurlijke uitstraling die ze geven aan een tuin. Wanneer je op zoek bent naar een conifeer voor in jouw voor- of achtertuin kom je al snel verschillende soorten tegen. Voorafgaand aan coniferen kopen moet je eerst goed weten wat de verschillen tussen coniferen zijn. Elke conifeer heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hierdoor heeft elke conifeer zijn eigen voor- en nadelen. Een conifeer die erg populair is is de Thuja Martin conifeer. Deze conifeer is door zijn kenmerken en eigenschappen zeer geschikt voor het vormen van een haag in de tuin. In deze blog lees je meer over de kenmerken en voordelen van een Thuja Martin conifeer.

Een conifeer die snel groeit

Een voordeel van een Thuja Martin conifeer is dat deze zeer snel groeit. Dit is vooral handig wanneer je op zoek bent naar een conifeer die snel dichtgroeit. Het dichtgroeien van een conifeer zorgt namelijk voor privacy. Dit is vooral wenselijk in tuinen zodra de conifeer dient als scheidingswand. Vogels creëren graag een plekje in deze conifeer voor een nestje. Wanneer de conifeer is dichtgegroeid kun je dus al snel bezoekers in je tuin verwachten.

Weinig onderhoud

De Thuja Martin conifeer heeft over het algemeen niet zoveel onderhoud nodig. Het is vooral belangrijk dat je de conifeer niet te hoog laat worden. Dit komt doordat deze conifeer vooral snel in de hoogte groeit. Als je dit niet goed en regelmatig bijhoudt kan de conifeer tot wel 35 meter hoog worden. Het wordt aangeraden om de conifeer niet hoger dan drie meter te laten worden zodat snoeien mogelijk blijft. Wanneer je de Thuja Martin conifeer goed bijhoudt kun je erg lang van de voordelen van deze conifeer profiteren.

Fijne geur

Een uniek kenmerk van de Thuja Martin conifeer is de fijne geur die deze conifeer afgeeft. Dit zorgt voor een fijne en rustgevende geur in je tuin. De geur is afkomstig van de bladeren van de conifeer. Daarnaast heeft deze conifeer een erg mooie en natuurlijke kleur. De kleur van de bladeren is donkergroen. Wanneer je de conifeer als scheidingswand in je tuin gebruikt kun je dagelijks genieten van deze kleur. Daarnaast blijft de kleur gedurende het hele jaar mooi. De Thuja Martin is tevens bestand tegen de winter. Hoe fijn!