Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Weinig plekken met licht? Koop een schaduwplant!

Weinig plekken met licht? Koop een schaduwplant!

Ieder huis heeft planten nodig. Genoeg groen in je huis heeft een aantal voordelen. Naast het feit dat het je interieur opfleurt, zijn kamerplanten ook goed voor je gezondheid. Zo zorgen planten voor schonere lucht in huis, verlagen ze stress en voorkomen ze allergieën. Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een mooie kamerplant.

Zorg goed voor je planten

Om lang van je kamerplanten te kunnen genieten moet je er wel goed voor zorgen. Ook planten hebben aandacht nodig. Naast voldoende water hebben  de meeste kamerplanten ook zonlicht nodig. Maar wat nou als je huis niet of nauwelijks plekken met daglicht heeft? Dan kun je er voor kiezen om een mooie schaduwplant te kopen. Schaduwplanten zijn gewend aan weinig daglicht en zijn dus ideaal voor plekken die nauwelijks licht krijgen.

Wat zijn goede schaduwplanten?

Kamerplanten die het goed doen zonder veel daglicht zijn over het algemeen planten die in de natuur onder de beschutting van andere planten of bomen groeien. Deze planten zijn dus gewend om weinig zonlicht te krijgen en hebben zich hier op aangepast. De meest voorkomende schaduwplanten zijn afkomstig uit dichtbegroeide bossen of regenwouden. Een paar voorbeelden van mooie schaduwplanten zijn de Monstera Deliciosa, de Zamioculcas, de Kentia Palm en de Dieffenbachia Compacta.

Zet je schaduwplanten binnen

Alle eerder genoemde schaduwplanten kun je zowel binnen als buiten neerzetten. Dus ook als je bijvoorbeeld een balkon hebt met weinig zonlicht, kun je zonder problemen een schaduwplant kopen om je balkon een beetje op te fleuren. Ben je op zoek naar een mooie schaduwplant? Of wil je juist mooie buitenplanten bestellen? Kijk dan eens op de website van Pots And Plants. Zij hebben een groot assortiment van binnen- en buitenplanten. Ook hebben ze een speciale pagina met alle kamerplanten die het goed doen in de schaduw.

https://www.potsandplants.nl/kamerplanten/schaduwplanten/