Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Je tuin als verlengstuk van je woning met deze tips

In een land als Nederland heb je niet zoveel echte privacy. Die achtertuin neemt dan ook een bijzondere plaats in.

En hoe zorg je ervoor dat je achtertuin een deel wordt van je huis, je thuis? Door de scheiding tussen woonkamer en tuin duidelijk te maken krijg je het idee van twee ruimtes. Maar het tegendeel is ook waar.

Door het verschil te verpakken in een natuurlijke overgang maak je meer ruimte vrij. De kleuren in je huiskamer en je keuken kunnen die indruk, van een enkele ruimte, versterken. Maar probeer ook eens te spelen met de kleur van de muren. Binnen- en buitenmuren in dezelfde kleur maken het verloop natuurlijker en onopvallend.

Grotere deuren of deuropeningen, de glazen wand

Natuurlijk is je huis een geheel, en goed af te sluiten. Veiligheid gaat tenslotte voor. Maar denk ook eens na over een schuifpui. Duurzaam wonen vertelt ons dan over dubbele beglazing om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Maar het is ook wel eens zomer in Nederland.

Een glazen wand betekent dat wat er binnen gebeurt, ook van buitenaf zichtbaar is. Het wordt dus een geheel.

Hoge kwaliteit tuinmeubelen

Ook de manier waarop je van binnen uit naar je tuin kijkt moet veranderen. Hoge kwaliteit tuinmeubelen kunnen daarbij een goede indruk wekken. Of het echte, houten tuinmeubelen moeten worden, of een bank, gemaakt van pallethout is niet zo belangrijk. Dat hangt ook af van je eigen smaak, en de smaak van je gezinsleden natuurlijk.

Een hoge kwaliteit geradeerd een lang leven van je tuinmeubelen, en de meubels binnen. Hoe breng je de tuin naar binnen en de huiskamer naar buiten? Door ook meubels in de huiskamer te kopen die vergelijkbaar zijn. Dezelfde kwaliteit en dezelfde kleuren, of vergelijkbaar!

Duurzaam wonen is niet zo makkelijk

Je energiehuishouding moet kloppen, de verfsoorten die je gebruikt, en zelfs de kleuren zouden een beeld moeten vormen. Een geheel, dat overal klopt en overal past.

Investeren in duurzaam wonen en je tuin als verlengstuk van je woning zien kost geld. Maar het geeft ook voldoening en meerwaarde aan je woning, doen dus!