Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras in 2020

Kunstgras is in de loop der jaren sterk veranderd, de eerste kunstgras matten waren fel groen en glimde erover. Anno 2020 is dat niet meer zo, kunstgras is zo goed ontwikkeld dat het haast niet meer te vergelijken is met echt gras. Kunstgras ziet er natuurlijker uit, dat komt mede door de doffe garens die verwerkt worden in het kunstgras, dit zorgt dat de grasmat minder glimt, wat de laatste jaren ook steeds meer wordt gebruikt is mosdraad garens, dit zijn garens met een lichtbruine kleur. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras en niet nepgroen uitziet maar natuurlijk.

 

Kleurtinten

Ook al zit er mosdraad in en het gebruik van nieuwe moderne garens, zit er nog altijd veel verschil in de kleur van de grasmat. Er wordt namelijk gebruik gemaakt verschillende kleurtinten, zo maak je verschillende soorten en kwaliteiten kunstgras. De ene vindt een donkere kunstgrasmat mooier terwijl de andere graag een lichtere kunstgrasmat wilt, Kunstgrasdirect biedt een gratis stalen service, je kan 6 gratis XL stalen aanvragen, deze worden vaak nog de zelfde dag verzonden. Zodat je thuis op je gemak de stalen kunt bekijken en vergelijken. Een kunstgras blijft vaak jaren liggen dus je wilt dan ook van de juiste grasmat genieten.

 

Poolhoogtes

Kunstgras is leverbaar in verschillende poolhoogtes, van 16 mm dik tot 50 mm dik. Vaak worden de dunnere grasmatten tot wel 35 mm gebruikt voor op het balkon of terras. In tuinen wordt vaak de dikkere kwaliteiten gebruikt, want echt gras is ook geen 16 mm kort. De poolhoogtes voor in de tuin lopen van ongeveer 30 tot 50 mm.

 

Zachtheid en volheid

Waar ook goed opgelet moeten worden bij het aanschaffen van kunstgras is de zachtheid, de ene producent gebruikt hardere en stuggere garens om de pool recht op te houden. Kunstgrasdirect heeft hier een mooi alternatief voor bedacht, die hebben een kwaliteit genaamd Kunstgras Assen, met extreem zachte garens, nu denkt je natuurlijk.. dan zal deze grasmat wel snel plat komen te liggen echter is dat niet helemaal waar, deze grasmat heeft een extreem hoge dichtheid, hier worden bijna het dubbele aantal steken per m2 gebruikt zodat de grasmat haast niet kan platliggen.

 

Kunstgras biedt dus veel mogelijkheden het is dus altijd goed om eerst gratis stalen aan te vragen zodat je geen spijt krijgt van je aankoop, het is niet iets wat je elk jaar weer opnieuw aanschaft. Wat ook goed is om te weten is dat kunstgras leverbaar is in 2 en 4 meter breed, houdt hier rekening mee met het aanleggen van uw tuin.

https://www.kunstgrasdirect.nl