Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van zuurstofplanten

In een vijver zijn zuurstofplanten van groot belang. Door zuurstofplanten te plaatsen in het water zorgt u voor helder vijverwater. Let er hierbij wel op dat u ook gebruik maakt van hard water en een goede bacteriekolonie. Zo houdt u het water schoon en helder. 

Kenmerken van zuurstofplanten

Zuurstofplanten zijn natuurlijk niet de enige planten die zuurstof produceren, dat doen namelijk alle planten. Waarom worden deze planten dan zo genoemd? Dat komt doordat zuurstofplanten volledig onder water groeien en daarbij zuurstof afgeven aan het vijverwater. Daarnaast nemen zij ook nog CO2 op uit het vijverwater, waar andere planten rechtstreeks hun zuurstof uit de atmosfeer halen. Wanneer u deze planten in uw vijver plaatst, ziet u deze binnen een mum van tijd groter zijn. Deze planten hebben namelijk geen stevig takkenstelsel nodig, maar drijven als het ware in het water. Op die manier kunnen ze dus super snel groeien. Heeft u echter te weinig van deze planten, dan kan het gebeuren dat u last krijgt van draadalg in uw vijver. Ziet u dit alg verschijnen, plaats dan meer zuurstofplanten of zorg ervoor dat de hardheid van het water wordt verhoogd. Op die manier pakt u direct de oorzaak van het probleem met draadalg aan. Wilt u nog meer tips over het onderhoud van uw vijver? Kijk dan eens op vijverhandboek.nl. Op deze website vindt u alle informatie over vijvers.

Vijverhandboek.nl

Bent u op zoek naar informatie over de aanleg en het onderhoud van uw vijver, dan bent u op deze website op het juiste adres. Op de website staan meer dan 200 pagina’s aan informatie met daarnaast talloze afbeeldingen die nog duidelijker maken wat u moet doen. Wij behandelen op de website vier verschillende onderwerpen, namelijk: ontwerp en aanleg, inrichting, onderhoud en problemen oplossen. 

Meer informatie

Bent u op zoek naar specifieke informatie, dan navigeert u gemakkelijk via ons menu naar elke benodigde pagina. Op elke pagina vindt u vervolgens ook weer links naar andere pagina’s die van pas zouden kunnen komen. Mist u echter nog een onderwerp waar u meer over zou willen weten? Laat het dan weten via onze website!