Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras versus natuurgras

Altijd een groene tuin

Een tuin is een mooi verlengstuk van je huis. Een plek om te genieten van de zon, kinderen te kunnen laten spelen en de natuur een beetje dichterbij te halen. een groene plek tussen steen en beton. Maar ook een plek die onderhoud vraagt. Om het onderhoud te beperken kiezen veel mensen voor harde materialen. Maar is dat wel nodig?

 

Grasveld

Traditioneel is een stukje gras een veel gebruikt element in een tuin. het groene oppervlak straalt rust uit en vormt een mooie basis in vrijwel iedere tuin. het vormt een zachte ondergrond om op te spelen en er kan overheen gelopen worden zonder dat het grasveld daar schade van ondervindt. Maar een gazon vraagt om wekelijks onderhoud en niet iedere tuin is even geschikt voor de aanleg van een grasveld. Denk aan een tuin in de schaduw, daar is een gazon minder op zijn plaats.

 

Alternatief

zijn tegels dan toch een meer praktische oplossing? Misschien, maar een harde ondergrond zal een tuin nooit een zachte en natuurlijke uitstraling geven. Gelukkig is er een ander alternatief, een gazon van kunstgras. En waar voorheen een kunstgras gazon er nog uitzag als een plastic mat zijn de moderne kunstgrasvezels bijna niet meer van echt te onderscheiden. Met een kunstgras gazon geef je je tuin dezelfde groene uitstraling die een grasveld je brengt. Het biedt een speelplek voor de kinderen en je kunt het moeiteloos gebruiken als ondergrond om op te zitten of tuinmeubelen neer te zetten

 

Voordelen kunstgras

Maar er zijn meer voordelen kunstgras. Het onderhoud van de grasmat is nihil. Geen grasmaaien en kantjes knippen meer, niet langer bemesten, verticuteren en sproeien. Je hoeft geen onkruid uit het g

ras te verwijderen en ook op beschaduwde plekken zal het gras zijn frisgroene kleur behouden. Kunstgras is uitermate geschikt voor een tuin met kinderen. Het vormt een zachte ondergrond die niet schuurt, speeltoestellen kunnen zonder problemen neergezet worden en het gras onder het zwembadje blijft groen, hoe lang het bad ook blijft staan.

Aanleg

Kunstgras is eenvoudig zelf te leggen en heeft een lange levensduur. Het veroorzaakt geen allergieën zoals hooikoorts en is een milieuvriendelijk alternatief voor een grasmat. Het nadeel van een kunstgras kan de hogere aanschafprijs zijn ten opzichte van een gazon van graszoden. Daar staat tegenover dat de onderhoudskosten van het kunstgras minimaal zijn, zodat de investering zich eenvoudig terugbetaald. Af en toe een keer een stevige kunst bezem over het kunstgras halen is voldoende.