Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Polyester dakkapel plaatsen

Polyester is een kunststof, maar wanneer men spreekt over een polyester dakkapel dan is dat niet hetzelfde als een een kunststof dakkapel. Tussen deze twee dakkapellen bestaan belangrijke verschillen. Niet alleen in prijs, maar ook in constructie, kenmerken en eigenschappen. Bij een normale kunststof dakkapel is de constructie namelijk van hout gemaakt en wordt de buitenkant van de dakkapel met kunststof platen afgewerkt. Polyester dakkapellen maken echter geen gebruik van een houten constructie. Een polyester dakkapel wordt namelijk in zijn geheel van kunststof gemaakt. Daardoor is de dakkapel in tegenstelling tot kunststof dakkapellen geheel naadloos. Hierdoor is de kans op een lekkage vrijwel nihil.

Waarom een dakkapel van polyester plaatsen?

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Dan bent u waarschijnlijk de voor- en nadelen van verschillende materialen tegen elkaar aan het afwegen. Het is dan goed om ook de voor- en nadelen van een polyester dakkapel in uw overwegingen mee te nemen.

Voordelen
Omdat polyester dakkapellen vanuit een stuk kunststof worden gemaakt, bieden deze dakkapellen ten opzichte van andere materialen zoals hout, Trespa of normaal kunststof interessante voordelen. Niet alleen zijn de dakkapellen geheel naadloos en daarom waterdicht, maar ook de isolatie is hierdoor aanzienlijk beter. Omdat de dakkapel naadloos is blijft de warmte in de winter beter binnen en kan de kou niet makkelijk naar binnen treden.

Nadelen
Een dakkapel van polyester heeft ook nadelen waar u rekening mee moet houden. Omdat deze dakkapel uit een stuk kunststof wordt gemaakt, kan de dakkapel alleen als prefab variant geplaatst worden. Dit is voor veel mensen geen probleem, maar wanneer uw dak niet door een hijskraan bereikt kan worden, dan kunt u deze dakkapel niet laten plaatsen. Daarnaast ligt de prijs ongeveer 20% hoger dan bij een normale kunststof dakkapel.

Vraag een dakkapel offerte aan bij meerdere dakkapel bedrijven

Bij het plaatsen van een dakkapel zijn de prijsverschillen tussen dakkapel bedrijven vaak erg groot. Prijsverschillen van 20% of meer komen regelmatig voor. Het is daarom aan te raden om bij verschillende leveranciers een offerte aan te vragen. Dit kost echter veel tijd wanneer u zelf leveranciers moet vinden om daar vervolgens een offerteaanvraag in te dienen. Dakkapelplaatsenvergelijker.nl maakt het een stuk eenvoudiger en sneller. Plaats slechts een aanvraag en ontvang direct de offertes van dakkapel bedrijven uit uw regio.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/dakkapel-offerte/