Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Waarop letten bij het kopen van een trommelwasser?

Het verbouwen van gewassen wordt nog steeds volop gedaan in Nederland. Denk aan aardappelen, wortels, witlof, rode bieten en nog veel meer. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Hier hoort een heel proces bij. Van het klaarmaken van het land, het inzaaien van de gewassen tot het oogsten, de naverzorging en de levering. Dit allemaal hoort bij het proces van landbouw. Als de gewassen eenmaal geoogst zijn, dan worden ze vaak niet meteen geleverd. Ze moeten eerst nog schoongemaakt worden, gesorteerd etc. Gelukkig hoeft dit niet allemaal meer met de hand gedaan te worden. Er zijn verschillende machines te verkrijgen voor de landbouwsector. Denk aan een sorteermachine, maar ook een trommelwasser. Een trommelwasser is een apparaat dat ervoor zorgt dat de geoogste producten schoon en gewassen worden. Een erg handig apparaat dus. Waarop letten bij het kopen van een trommelwasser? Lees hier meer over een trommelwasser.

Wat is een trommelwasser?

Als gewassen uit het land komen, dan zitten ze meestal onder de modder en andere viezigheid. Dat is niet bedoeld om op te eten, dus moeten de gewassen schoongemaakt worden. Een trommelwasser wordt gebruikt voor het wassen van bijvoorbeeld aardappelen en wortels. Maar ook andere knolgewassen, zoals pastinaak, rode bieten, selderij en koolrapen. Maar hoe werkt zo’n apparaat dan? De werking van de trommelwasser is simpel, maar wel effectief. De gewassen belanden in een compartiment dat te vergelijken is met een cementmolen. Vervolgens wordt hier een laagje water aan toegevoegd, ondertussen begint de molen met draaien. Door de roterende molen wrijven de gewassen tegen elkaar en worden ze schoon. En dat is natuurlijk het doel van de trommelwasser; dat de gewassen schoon worden. Waarop letten bij het kopen van een trommelwasser? Zo’n apparaat moet wel voldoen aan een aantal eisen. Gelukkig heeft het ook genoeg fijne voordelen.

De voordelen van een trommelwasser

  • Reinigt zonder te beschadigen
  • Combineert hoge capaciteit met laag watergebruik
  • Waterniveau en aanvoer schoon water wordt automatisch geregeld
  • Slimme besturing en intelligente sensoren
  • Minimaal water en stroom verbruik
  • Kosten besparen
  • Kan zelfstandig of als onderdeel worden ingezet
  • Sluit aan op andere apparaten
  • Onderhouds- en product vriendelijk
  • RVS uitvoering

De trommelwasser combineert een hoge capaciteit met een laag waterverbruik, op die manier heb je minimaal water en stroom verbruik en bespaar je dus kosten. Dit komt door de speciale vorm van de wastrommel en de hightech besturing die de vervuiling van het proceswater controleert. Afhankelijk van de vulling van de wasser wordt het waterniveau en de aanvoer van schoon water automatisch geregeld. Wel zo handig, hierbij hoef je zelf niks te doen. De functie waarbij er na de tijd nog een douche komt verwijdert ook het laatste aanhangende vuil van het product. Op die manier zijn ze sowieso schoon als ze uit de trommelwasser komen.

Een trommelwasser kopen

Als je een trommelwasser gaat kopen dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Dit apparaat zorgt namelijk voor een belangrijk deel van de naverzorging van je geoogste gewassen. Hij zorgt ervoor dat ze helemaal schoon worden. Waarop letten bij het kopen van een trommelwasser? Het is belangrijk dat alle genoemde functies erop zitten. Zo kun je genieten van de voordelen van een trommelwasser en zul je altijd schone gewassen hebben.