Boerderijtuinen
Image default
Dienstverlening

Rugpijn tijdens de zwangerschap veilig en effectief verlichten met TENS

Rugpijn tijdens de zwangerschap is een veel voorkomend probleem dat veel vrouwen ervaren. Het kan worden veroorzaakt door het extra gewicht dat ze dragen, veranderingen in de houding of hormonale veranderingen die de banden en gewrichten aantasten. Een manier om rugpijn tijdens de zwangerschap te verlichten is het gebruik van een transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS).

Wellicht vraagt u zicht nu af, wat is TENS precies? TENS is een soort therapie waarbij een elektrische stroom met een laag voltage de zenuwen stimuleert en de pijn vermindert. Het werkt door elektrische impulsen te sturen naar de zenuwen die pijnsignalen naar de hersenen sturen, waardoor die signalen worden verstoord en het pijngevoel afneemt. TENS-apparaten hebben elektroden die op de huid worden geplaatst, en ze kunnen worden ingesteld om de intensiteit en de frequentie van de elektrische stroom te variëren.

Tijdens de zwangerschap kunnen TENS-apparaten worden gebruikt om rugpijn te verlichten. Een voordeel van een TENS apparaat is dat het niet-invasief is en geen pijnstillende tabletten bevat, wat vooral gunstig kan zijn voor zwangere vrouwen die tabletten willen vermijden die hun baby zouden kunnen beïnvloeden. Bovendien zijn TENS-apparaten gemakkelijk te gebruiken en kunnen ze worden aangepast om voor elk individu het juiste stimulatieniveau te bieden.

Bij gebruik van een TENS-apparaat voor rugpijn tijdens de zwangerschap is het belangrijk de instructies van de fabrikant te volgen en een arts te raadplegen. Over het algemeen wordt aanbevolen de elektroden te plaatsen op de onderrug of andere gebieden waar de pijn zich concentreert. De intensiteit van de elektrische stroom kan worden ingesteld op een niveau dat comfortabel is voor de patiënt. Sommige vrouwen vinden dat het gebruik van een TENS-apparaat gedurende korte perioden van de dag kan helpen, terwijl anderen het gedurende langere perioden continu gebruiken.

Pijn tijdens de bevalling verlichten met TENS

Behalve verlichting van rugpijn kunnen TENS apparaten ook andere voordelen hebben tijdens de zwangerschap. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om de pijn tijdens de bevalling te verlichten en kunnen nuttig zijn voor vrouwen die medische ingrepen zoals epidurale behandelingen willen vermijden of uitstellen.

In het algemeen kunnen TENS-apparaten een nuttig hulpmiddel zijn bij de behandeling van rugpijn tijdens de zwangerschap. Ze zijn niet-invasief, bevatten geen geneesmiddelen en kunnen worden aangepast om voor iedereen het juiste stimulatieniveau te bieden. Als u tijdens uw zwangerschap rugpijn hebt, bespreek dan met uw arts of een TENS-apparaat voor u een goede optie kan zijn. Diverse modellen TENS apparaten zijn te huur en te koop bij MaMMaTENS.

https://mammatens.nl/