Boerderijtuinen
Image default
Eten en drinken

Spareribs die niet op je barbecue mogen ontbreken

De barbecue staat aan en het vlees ligt klaar. Het zonnetje schijnt, je hebt je vrienden en familie om je heen en bent klaar om te genieten van het lekkere vlees dat zo de barbecue op gaat. Wat zeker niet mag ontbreken op deze zonnige zomerdag zijn de LeJean Iberico spareribs. Deze spareribs zijn niet zomaar spareribs, ze zijn namelijk een ware delicatesse. De uitzonderlijke smaak en textuur van het vlees mag je niet missen. De spareribs zorgen voor een smaaksensatie waarvan jij en je familie enorm zullen genieten. De LeJean Iberico spareribs zijn zo bijzonder met een reden.

Herkomst van de spareribs

De Iberico spareribs van LeJean VleesAtelier komen voort uit het vlees van het Iberico varken. Dit varken vindt zijn herkomst in het zuiden van Spanje. Het zwarte Iberico varken, dat ook wel de Pata Negra wordt genoemd, leeft voor een groot deel in het wild op de uitgestrekte velden van het Spaanse land. De varkens voeden zich daar in de herfst met de eikeltjes die van de vele eikenbomen op de velden vallen. En in die vele eikeltjes zit het geheim van het Iberico varken en de spareribs van LeJean VleesAtelier. De varkens eten in de herfstperiode zoveel van deze eikeltjes dat ze aanzienlijk in gewicht toenemen. De onverzadigde vetten die in het vlees van dit varken zitten zorgen voor de bijzondere smaaksensatie van de spareribs.

Babyback ribben

De Iberico spareribs worden ook wel Babyback Ribben genoemd. Ze zijn door het hoge gehalte aan onverzadigde vetten mals en smaakvol. Doordat de varkens zich hebben gevoed met de eikeltjes van de eikenbomen krijgt het vlees een bijzondere smaak die doet denken aan noten. De Iberico spareribs worden niet rond de buik weggehaald maar worden gesneden uit de boven rug, nabij de ruggengraat. De spareribs zijn hierdoor klein en halen daar hun bijnaam babyback ribben vandaan. LeJean Iberico spareribs worden zorgvuldig uitgekozen en staan gegarandeerd voor een goede kwaliteit.

Thuis bezorgd

De Lejean Iberico spareribs zijn dus spareribs die je geproefd moet hebben. De zorgvuldig uitgekozen babyback ribben geven een nootachtige smaakbeleving en zorgen voor een mals stukje vlees. Het vlees wordt verpakt bezorgd en je kunt zelf het een bezorgmoment kiezen die jou uitkomt. Voor het bestellen of kopen van de Iberico spareribs kun je de winkel of de website van LeJean VleesAtelier bezoeken.