Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Tegels voor in de badkamer, waar je op moet letten

Er is zoveel keuze uit tegels dat je soms door de tegels het bos niet meer ziet. Verschillende afmetingen, kleuren, R-waarde, PEI-waarde en nog veel meer. Maar laat ons je helpen door je te informeren over deze aspecten. Wil jij meer te weten komen over tegels, lees dan snel verder.

Soort afmetingen

Badkamertegels zijn er in allerlei maten, maar waar moet je de grootte nou op baseren. De basisregel is vrij simpel. Hoe groter je badkamer, hoe groter je de tegels kunt doen. De grootte van de tegel zorgt namelijk voor het visuele effect en dat zorgt weer voor hoe groot je badkamer oogt. Dus wanneer je een kleine badkamer hebt is het het verstandigste om een fijnere tegel te gebruiken. Zo oogt je badkamer groter en mooier. Maar dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur.

De kleuren van de tegels

Ook hier heb je weer te maken met de grootte van je badkamer. Lichtere kleuren doen je badkamer namelijk groter lijken dan dat die werkelijk is. Dus bij een kleine badkamer is het niet heel handig om donkere kleuren te doen, want dan lijkt het een super klein badkamertje. Ook voor de vloertegels in de badkamer is het wijzer om lichtere kleuren te gebruiken. Mocht je badkamer heel erg hoog zijn, dan kan je ermee wegkomen om donkere tegels te gebruiken. 

Wat is de R-waarde

De R-waarde geeft simpelweg aan hoe stroef de tegel is. Het is dus belangrijk om hierop te letten. Wanneer je verwacht dat de tegels nat worden is het verstandig om een R-waarde boven de 10 te kiezen. Maar mocht het droog blijven dan is 9 meer dan voldoende. Heb je kleintjes rondrennen in huis, dan kan je R-waarde niet hoog genoeg zijn en ga dan ook voor een R-waarde van 12 of hoger. 

Wat is de PEI-waarde

De PEI-waarde is de hardheid van de tegel. Zo zijn vloertegels altijd hoog in PEI en muurtegels minder hoog. Dit is ook waarom je muurtegels niet op de vloer kunt leggen omdat ze snel zullen slijten en misschien zelfs breken/ scheuren.