Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Waarom je cilindersloten belangrijk zijn

Als je je huis wil beveiligen komt eigenlijk alles samen bij de cilinder. Zonder een goede sluitkom kan het kozijn een hoop doen. Een nachtschoot boeit niet veel als je cilinder er zo uit te trekken is. Tegenwoordig is het de populairste inbraakmethode om een heel stevige schroef in de cilinder te draaien en dan de schroef er met cilinder en al uit te trekken. Kerntrekken noemen we dat. Wist je dat tegenwoordig ongeveer tweederde van de inbraken via de kerntrekmethode plaats vindt? In dit blog gaan we in op het belang van een goed cilinderslot en op hoe jij jouw huis goed kunt beveiligen.

Inbreken via de cilinder

Een ouderwetse inbraak vond vaak plaats met een ouderwetse koevoet, die zette men in het kozijn en rammen maar. Dit is al een lang uit de tijd en tegenwoordig gaat men een stuk stiller, sneller en verfijnder te werk. Vaak gebeurt dit via de cilinder. Dit complexe deel van de deur van de deur ligt het meest bloot omdat de cilinder het sleutelgat bevat. Daarom is het sleutelgat de beste manier om zonder geweld of herrie een deur te forceren. Bekende inbraakmethodes via het sleutelgat zijn lockpicken, kerntrekken en de klopsleutelmethode.

kies voor een goed cilinderslot

De sterkte van een cilinder kun je aflezen aan het SKG-keurmerk. Dit geeft aan hoe lang een inbreker minimaal bezig is met een inbraak. Heeft je cilinder 2 sterren? Dan blijft een inbreker minimaal 3 minuten buiten. Bij 3 sterren kun je er zelfs vanuit gaan dat hij er minimaal 5 minuten werk mee heeft. Dit lijkt wellicht kort, maar als een inbreker gesnapt wordt dan heeft hij een groot probleem. Daarom zijn minuten die je midden in het zicht staat kostbaar en maken deze minuten heel veel uit bij de beveiliging van je huis. Kijk daarom vooral eens naar goede cilindersloten voor de beveiliging van je huis.

 

https://www.toplock.nl/cilindersloten