Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Zolder minimaliseren – lees deze handige tips

Hoewel de zolder waarschijnlijk wel de laatste ruimte is waar je aan denkt, is het zeker slim om eens te gaan kijken wat je met de ruimte gaat doen. Want een zolder is de plek waar je jouw spullen neerzet en waar je verder niet echt naar omkijkt. De zolder minimaliseren is een goede stap om een mooie ruimte te creëren. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en wat kan raamdecoratie zolder voor jou betekenen? Hier lees je drie handige tips waarmee het minimaliseren van de zolder makkelijker wordt en hoe je van de zolder een mooie ruimte maakt.

Tip 1: Bedenk welke functie de zolder heeft

Het is natuurlijk van belang om te bepalen welke functie de zolder heeft. Is het een ruimte waar je alle belangrijke spullen opbergt, vouw je hier je was op, doe je hier je administratie of is het een extra slaapruimte? Maak voor jezelf een plan van hoe je de zolder aan wilt pakken en hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken. Op deze manier weet je wat je mogelijkheden zijn en kun je verder gaan kijken naar hoe de zolder ingericht gaat worden. Je kunt zeker iets moois maken van de zolder en door te gaan minimaliseren en de ruimte in te richten ga je dit zelf ook ontdekken.  

 Tip 2: Kies voor mooie raamdecoratie

Natuurlijk is mooie raamdecoratie een belangrijk onderdeel van de inrichting. Want hiermee kun je spelen met licht, maar creëer je ook veel sfeer. Wat dacht je van stijlvolle rolgordijnen? Rolgordijnen nemen in de eerste plaats geen enkele ruimte in beslag. Daarnaast is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, soorten en maten. Het is dus aan jou om te bepalen hoe de rolgordijnen verwerkt gaan worden in het interieur van jouw zolder. 

Tip 3: Zo kun je het beste minimaliseren

Goede raamdecoratie is een van de manieren waarop je meer sfeer en ruimte creëert op je zolder. Vooral met dakramen kan het lastig zijn om goede decoratie te vinden: gelukkig is er voor ieder raam een manier te vinden om het licht te vangen. Maar ook als je de ruimte donker wilt maken is het goed mogelijk om dit te doen met de juiste raamdecoratie. Ontdek zelf al je mogelijkheden voor het minimaliseren van je zolder. Niet alleen raamdecoratie, maar ook het plaatsen van meubels en het weghalen van overbodige spullen is de manier om dit goed te doen.