Boerderijtuinen
Image default
Woningen

Wanneer je de hulp in moet schakelen van boomtechnisch advies

Je kunt simpele vragen hebben over de soort van de boom of het beheer ervan, of je bent op zoek naar een waardebepaling of bodemsanering. ID Verde is een van de bedrijven die boomtechnisch advies levert. Met deze gevallen kun je zeker om advies vragen:

 

Algemeen beheer van bomen

Het algemeen beheer van bomen is ontzettend uitgebreid. Het kan gaan om onderhoudswerk. Denk aan snoeien of het verwijderen van wortels, of misschien zelfs het verplanten van bomen. Maar ook plannen of strategieën voor de aanleg van een tuin of landschap met bomen kun je vragen om boomtechnisch advies. Misschien heb je monumentale bomen die een speciale verzorging eisen. Ook bij overlast kun je de hulp inschakelen van boomtechnisch advies. 

 

Waardebepaling van bomen

Er zijn verschillende methodes om op professionele wijze de waarde van bomen te bepalen. Deze taxatie kan gedaan worden door bedrijven die boomtechnische adviezen leveren. Zij kunnen namelijk berekenen hoeveel afvalstoffen een boom afvangt, hoeveel water het opvangt en hoe groot de CO2 opslag is. Deze waardes zijn ingewikkeld om zelf te berekenen en laat het dus vooral aan een expert over. Zo loop je geen risico en is de boom op waarde getaxeerd. Waardebepaling door bedrijven die boomtechnisch advies leveren wordt gedaan door middel van bijvoorbeeld systemen als I-tree of het taxatiesysteem van NVTB. 

 

Slopen of weghalen van bomen 

Heb je een stuk grond met een andere bestemming dan de bomen en andere beplanting die er nu opstaan? Het sloopwerk dat hierbij komt kijken is een vak apart. Vraag in dit geval dus vooral om boomtechnisch advies. Door het inschakelen van hulp weet je namelijk zeker dat bomen op professionele wijze worden verwijderd en kun je vlot door met de bestemmingsplannen. Het kan ook zijn dat je de boom juist graag wil behouden! In dit geval kun je óók om boomtechnisch advies vragen. ID Verde (bodemsanering en boomtechnisch advies) biedt een Boom Effect Analyse aan. De Boom Effect Analyse, ofwel BEA, is een manier om te bekijken of de boom ingepast kan worden in de nieuwe plannen. Het behouden van bomen is een duurzame optie. Daarnaast geeft het je nieuwbouwproject meer levendigheid. 

 

ID Verde bodemsanering

In het geval van bodemsanering is het van groot belang om boomtechnisch advies te vragen. Neem hierbij een bedrijf in de hand die deze belangrijke taak van u overneemt, bijvoorbeeld ID Verde. Bodemsanering is een soort schoonmaakproces waarbij de grond wordt verontreinigd van stoffen. Hier zijn meerdere methodes voor die vakwerk en precisie vereisen. Door hierbij om boomtechnisch advies te vragen worden extra kosten en onnodige risico’s voorkomen. ID Verde’s bodemsanering is een uitstekende dienst om deze verantwoordelijkheid aan uit handen te geven.