Boerderijtuinen
Image default
Verbouwen

Wat is de meerwaarde van een BIM specialist?

BIM staat voor Bouwwerk Informatie Management, ook wel vertaald als Building Information Model, wat betekent dat er middels speciale software een virtueel gebouw wordt gemodelleerd. Bij het modelleren op zich blijft het echter niet; alle informatie die noodzakelijk is voor het bouwproces is er namelijk ook in opgenomen. Alle documentatie die gedurende het bouwproject nodig is, kan hier dus uit gegenereerd worden. Een BIM specialist is een expert op dit gebied en kan u van nuttige inzichten in onder andere de kosten en de planning voorzien.  

Specialisten met bouwkundige kennis én creativiteit

Voor een ervaren BIM specialist bent u bij Ingenieursbureau List uit Zaandam aan het juiste adres. De experts hebben stuk voor stuk ervaring met de meest uiteenlopende projecten, van woonhuizen tot complete bedrijfspanden. Niet alleen als aannemer of architect, maar ook als particulier kunt u zodoende een BIM specialist in de arm nemen. De medewerkers van het ingenieursbureau kunnen niet alleen bogen op ruime bouwkundige inzichten, maar ook op de creatieve kennis die noodzakelijk is om uw project te optimaliseren.

De voordelen van het inzetten van BIM

BIM is een afkorting die inmiddels niet meer kan worden weggedacht uit de bouwwereld. Niet verwonderlijk, want de voordelen zijn talrijk. Zo zullen er aanzienlijk minder ontwerp- en daaruit voortvloeiende bouwfouten ontstaan. Dit betekent ook een beperking van de faalkosten. Bovendien maakt BIM een betere samenwerking tussen verschillende bedrijven mogelijk, aangezien gegevens makkelijker en sneller kunnen worden uitgewisseld.

Een BIM specialist bij uw bouwproject betrekken

Ingenieursbureau List heeft ervaring met de meest uiteenlopende bouwprojecten. De specialisten van dit kantoor weten niet enkel de BIM-software in uw voordeel te gebruiken, maar hebben tevens uitgebreide bouwkundige kennis. Ook weten de experts precies welke personen er nodig zijn voor een succesvolle toepassing van BIM. Alleen door alle aspecten te overwegen, kan de juiste balans worden gevonden en kunt u rekenen op de gewenste resultaten. Neem contact op met dit bedrijf als u interesse heeft in de diensten.

https://www.bureaulist.nl/