Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Wat je moet weten over screen zonwering

Screen zonwering is al een geruime tijd erg populair in Nederland, maar alles laat zien dat het alsmaar populairder wordt. Er zijn wel meerdere redenen waarom screens zo populair zijn, maar vooral het feit dat ze zeer compact zijn en ook nog zeer effectief, speelt natuurlijk wel de grootste rol!

Screens zijn gemaakt volgens vrijwel dezelfde techniek als bij rolluiken, het enige grote verschil is dat er bij rolluiken vooral wordt gewerkt met aluminium lamellen en bij screens wordt er gebruik gemaakt van zonweringdoek. Door gebruik te maken van dit doek, kan er gewoon naar buiten worden gekeken, terwijl naar binnen kijken (wanneer de zon schijnt) niet mogelijk is, wat zorgt voor een betere privacy.

Ook de prijzen van screens zijn vrijwel gelijk aan de prijzen van rolluiken, waardoor je profiteert van een  uitstekende soort zonwering, maar zonder dat het zicht naar buiten wordt belemmerd. Ideaal wanneer je vindt dat je met rolluiken te weinig zicht naar buiten behoudt.

Screen zonwering prijzen

Wanneer je op dit artikel terecht bent gekomen, dan heeft dit zeer waarschijnlijk vooral met de prijzen te maken. Dit is natuurlijk het punt waarop het interessant wordt en waar meestal ook de keuze wordt gemaakt tussen het wel of niet kopen van screens.

De prijzen van screens verschillen per aanbieder, maar het speelt ook nog een grote rol waar ze worden gekocht. Online betaal je bijvoorbeeld fors minder dan wanneer je naar een lokaal zonweringbedrijf gaat.

Het prijsverschil zit hem meestal in de kosten voor montage. Bij een lokaal zonweringbedrijf, worden screens meestal verkocht inclusief montage, terwijl je online makkelijk een screen koopt zonder montage. Je moet dan wel zelf zorgen voor de montage, maar dit komt de screen zonwering prijzen zeker ten goede!

Om er maar even een prijs bij te pakken, koop je bij een webwinkel als zonweringbestellen al een screen vanaf €106. Uiteraard is dit wel een vanaf prijs, die kan oplopen door het kiezen van afwijkende maten en het toevoegen van extra opties zoals een motor, afstandsbediening etc.

Wat is het nut van screens zonwering?

Met screens zonwering, haal je verschillende positieve eigenschappen in huis die screens je te bieden hebben. Ze zorgen er natuurlijk voor dat je de lichtinval in je woning perfect kan regelen, maar daarnaast zorgt dit er ook tegelijkertijd voor dat het minder warm zal worden. Mocht je dus bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een airco, dan zorgen screens ervoor dat deze minder hard hoeft te werken met lagere energiekosten als gevolg.

Ook werken screen privacy-verhogend, waardoor ze ook worden toegepast in praktijken en plekken waar privacy gewenst is. Ook thuis kan het natuurlijk wel lekker zijn, wanneer “pottenkijkers” niet naar binnen kunnen kijken. Met screen zonwering haal je deze eigenschappen in huis.

Naast bovengenoemde eigenschappen, zijn screens ook relatief makkelijk te monteren, waardoor het een klusje is dat eenvoudig zelf gedaan kan worden. Dit kan veel geld schelen, in sommige gevallen tot wel zo’n 30%. Ook zijn screens nog eens zeer compact, waardoor ze ook gemonteerd kunnen worden op plekken waar te weinig ruimte is voor overige soorten zonwering.