Boerderijtuinen
Image default
Vakantie

Wat moet je zeker doen in Granada?

In Granada is er super veel te doen. Cultuur, geschiedenis, gastronomie, noem maar op! Kom je puur voor de bezienswaardigheden? Dan hebben wij  voor jou een Top 5 opgesteld met de leukste, interessantste en mooiste bezienswaardigheden in Granada.

Auto huren in Granada

Er zijn een aantal plekken in Granada waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Granada met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Sunnycars, Sixt en Europcar hebben onder andere een loket op het vliegveld van Granada. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Granada te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Granada is prima. Laat autospanje.nl u helpen om huurauto’s online te vinden.

Mirador de San Nicolas

Vanaf het plein Mirador de San Nicolas heb je het beste uitzicht op het gehele Alhambra complex. Op het plein is het gezellig en zijn meestal Roma’s muziek aan het maken. Erg leuk om te zien en te horen! Bij diverse kraampjes op het plein koop je mooie sieraden. Met een beetje klimmen loop je naar dit plein vanaf Plaza Nueva, maar je kan ook een taxi nemen voor ongeveer €5,00.

Alhambra

Het Alhambra is een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren. De Moren zijn een Arabisch volk. Zij heersten over Spanje tot de zestiende eeuw. Ze brachten vele islamitische elementen aan in de Spaanse cultuur. Een onderdeel uit hun kunst zijn de verschillende bloem/stervormige patronen. Ook de hoefijzervormige boog is een herkenbare constructie uit de Moorse kunst. In de elfde eeuw begonnen de Moren met het bouwen van hun eigen paleizencomplex: het Alhambra.

De Kathedraal

De kathedraal van Granada verdient ook een plek in de Top 5. De kathedraal verdient de tweede plek, omdat zij zich onderscheidt ten opzichte van andere kathedralen in Spanje. Dit is namelijk één van de eerste renaissancistische gebouwen in Spanje. Het gebouw is zeer imposant met haar 115 meters in lengte en 67 meter in breedte. Daarnaast vindt je verschillende kunststromingen terug in deze kathedraal: uit de renaissance, de gotiek en de barok.

EL ALBAICÍN

El Albaicín is de oudste Arabische wijk in Granada. Je vindt zowel Arabische als christelijke bezienswaardigheden en monumenten. Deze wijk bevindt zich tegenover het Alhambra. De Moorse overheersing is duidelijk terug te zien in deze wijk. De smalle straatjes, pleintjes en witgekalkte muren. Er zijn eigenlijk niet heel veel Arabische invloeden terug te stad. Toen Granada werd heroverd, werden de moskeeën en andere Arabische elementen met de grond gelijk gemaakt. In plaats daarvan werden er kerken gebouwd. Daarom is het nou zo leuk om door El Albaicín te wandelen. Dan is het net alsof je je weer in de Moorse tijd bevindt.

Wandel door de wijk Albayzin

Albayzin in Granada is een mooie Arabische wijk vol met hele kleine smalle staartjes, waar je heerlijk doorheen wandelt. Het is de oudste Arabische wijk in Granada. Onderweg kom je allerlei trappen en verborgen hoeken tegen. De smalle steile straatjes leiden je naar het uitzichtpunt van San Nicolas. Deze wijk bevat ook enkele oorspronkelijke Moorse huizen en een breed scala aan restaurants.

https://www.autospanje.nl/nl-stad-granada/