Boerderijtuinen
Image default
Zakelijke dienstverlening

De levenscyclus van PCB service

Een printplaat groeit niet zoals kool, maar de productie-eisen veranderen gedurende de levenscyclus van de printplaat. Printplaten die gepland zijn voor langdurige productie zullen van hun aanvankelijke lage-volume prototyping productievereisten groeien tot hoog-volume builds. PCB-ontwerpers moeten zich voorbereiden op deze groei en werken met een assemblagebedrijf met schaalbare PCB service. Hier leest u meer details over wat dat betekent.

Het belang van het snel en correct vervaardigen van een PCB Prototype

De levenscyclus van een printplaat begint met prototyping en de introductie van een nieuw product (NPI), gevolgd door productie op volle schaal totdat de printplaat het einde van zijn levensduur bereikt. Om deze productiecyclus succesvol te laten verlopen, moet de printplaat vakkundig worden overgezet van prototype naar productie. Een soepele overgang houdt in dat ervoor moet worden gezorgd dat de printplaat op de juiste wijze is ontworpen met het oog op de maakbaarheid en dat er goede lange termijn keuzes zijn gemaakt voor de componenten. Om voorbereid te zijn, is het essentieel om te werken met een PCB contract fabrikant die ervaring heeft met het bouwen van PCB-prototypes. Niet alleen zullen zij het prototype snel en correct bouwen, maar zij zullen u ook helpen met de ontwerpaspecten van uw printplaat voor productie op lange termijn.

Een PCB servicebedrijf die het prototyping proces begrijpt, zal u helpen het ontwerp voor NPI af te ronden. Zij zullen het ontwerp herzien voor zijn produceerbaarheid en aanbevelingen doen over onderdeel plaatsingen en -locaties om beter te voldoen aan de PCB assemblage en test-behoeften. Zij kunnen ook sockets en andere ontwerpwijzigingen voorstellen, het testen en debugging van het prototype board verbeteren om het klaar te krijgen voor productie.

Een andere dienst die een goede PCB servicebedrijf zal doen is het voorbereiden van uw printplaat fabricage en assemblage documentatie voor lange termijn productie. Er is veel dat het bedrijf zal doen, maar het is nog steeds afhankelijk van het starten met een ontwerp dat compleet en klaar is om te bouwen.

Fabricage details die de kosten van PCB assemblage beïnvloeden

De eerste factor die extra fabricagekosten kan toevoegen aan PCB assemblage, is als het ontwerp eigenlijk nog niet klaar is om gebouwd te worden. Als het nog niet klaar is, zal de fabrikant tijd moeten besteden aan engineering analyse en wijzigingen om design for manufacturability (DFM) details op te nemen. Ontbrekende vereisten voor het ontwerp, zoals gecontroleerde impedantie routing specificaties, kunnen ook de uiteindelijke fabricagekosten verhogen.

Een ander oorzaak dat de kosten kan opdrijven, is onvolledige of ontbrekende documentatie. De fabrikant heeft een complete set gegevens nodig om mee te werken, inclusief fabricage- en assemblage tekeningen, bestanden met de locatie van componenten, testgegevens en een materiaallijst. Een onvolledige stuklijst zal de productie vertragen omdat de fabrikant alle onderdelen moet vergelijken met de ontwerp databank en de beschikbaarheid en prijs ervan moet controleren. Zelfs kleine details zoals een niet-overeenkomende referentie-ontwerper kunnen aanzienlijke productieproblemen veroorzaken totdat het fantoom onderdeel is geïdentificeerd. Ontbrekende of onjuiste gegevens als deze dwingen tot extra vergaderingen en dialoog tussen de klant en de fabrikant om de details te verduidelijken, en vertragen de productie.

 

https://www.confed.eu/