Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer op een rijtje

Een verstopte afvoer kan erg onhandig zijn. Vaak gaat dit ook nog een gepaard met overtollig water of lekkages. Om verstoppingen op te lossen kun je het beste een ontstoppingsdienst inzetten. Goossens ontstoppingsdienst is erg ervaren met het oplossen van verschillende rioolproblemen en is dag en nacht bereikbaar. Toch is het altijd handiger om te weten hoe je verstoppingen kunt voorkomen.

Vochtig wc-papier of babydoekjes

Wc-papier door de wc spoelen is prima. Deze lossen voor een groot deel op in het water en zorgen over het algemeen niet voor problemen. Er zijn echter wel vochtige wc-doekjes of babydoekjes die eigenlijk niet door de wc mogen gespoeld worden. Deze kunnen zich namelijk gaan ophopen waardoor er verstoppingen ontstaan. Lees dus altijd eerst goed de verpakking van het product waarop staat hoe je het weg moet gooien.

Etensresten

Het komt ook vaak voor dat er etensresten door de afvoer gespoeld worden. Deze kunnen ook op termijn verstoppingen veroorzaken. Het is dus altijd het beste om etensresten gewoon in de afvalbak weg te gooien.

Vet

Het vet van het koken of frituren is soms lastig om weg te gooien. Daarom kiezen mensen er nog wel eens voor om dit door de gootsteen heen te spoelen. Dit kan echter erg schadelijk zijn voor de leidingen. Vet lost namelijk niet makkelijk op waardoor het in de leidingen kan achterblijven.

Haren in het doucheputje

Het verwijderen van haren in het doucheputje is een vervelende taak. Toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. nog belangrijker: spoel de haren niet door de afvoer wanneer je deze loshaalt. Je wilt deze gewoon in de afvalbak weggooien. De haren kunnen namelijk vast gaan zitten in de leiding waardoor die verstopt kan raken.

Zeepresten

Ook zeepresten kunnen een verstopping veroorzaken. Deze kunnen namelijk gaan samenklonteren en blijven vastzitten in de afvoer of leidingen. Hier is weinig tegen de doen. het is wel erg belangrijk om regelmatig de zeepresten te verwijderen om verstoppingen te voorkomen.

Kapotte leidingen

Rioolproblemen kunnen ook ontstaan door beschadigde of kapotte leidingen. Er kunnen dan verstoppingen of lekkages ontstaan. Om dit te voorkomen kan je preventief het riool laten controleren door een ontstoppingsbedrijf. De problemen kunnen dan gerepareerd worden voordat er lekkages ontstaan.