Boerderijtuinen
Image default
Gezondheid

De onbekende kwaliteiten van een fysiotherapeut

Iedereen kan wel eens last hebben van klachten in zijn of haar lichaam. Het is dan verstandig om naar de huisarts te gaan, omdat die over meer ervaring beschikt en mogelijk iets kan voorschrijven. Maar wat als je op zoek bent naar een specialist met specifieke expertise? Dan ben je bij een fysiotherapeut aan het juiste adres! Een fysiotherapeut behandelt diverse soorten klachten, zoals pijnklachten, klachten aan het houding- en bewegingsapparaat, ademhalingsklachten en klachten na een operatie.

Wat zijn de kwaliteiten van een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan dus heel veel voor je betekenen. In sommige gevallen kan deze zelfs iets voorschrijven. Daarnaast is een fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van klachten en weet hij precies hoe je moet revalideren na bijvoorbeeld een operatie. Deze kennis deelt een fysiotherapeut graag met zijn of haar patiënten, om ze zo weer snel op weg te helpen naar een goede gezondheid!

Fysiotherapie Rotterdam staat klaar voor iedere klacht en kan je helpen naar een snel en goed herstel!

Welke behandelingen geeft een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan veel meer dan mensen denken. Zo kan een fysiotherapeut al helpen bij ademhalen en revalideren. Hieronder staan de behandelingen die een fysiotherapeut kan geven:

– Fysiotherapie

– Ademhalings Behandelingen

– Revalidatietraining

– Training bij houdingsproblemen

– Sportfysiotherapie

– Pijnbestrijding

– Manuele therapie

– Oefentherapie Cesar/Mensendieck

– Haptonomie

– Psychosomatische fysiotherapie

– Kinesitherapie.

Hoelang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld drie kwartier. Sommige patiënten hebben echter meer of minder tijd nodig om te herstellen van hun klacht. De fysiotherapeut bekijkt samen met de patiënt welke behandeling het beste past bij diens klacht. Zo kan een behandeling variëren van enkele weken tot enkele maanden. Fysiotherapie Rotterdam staat voor iedere patiënt klaar!

Wat kost een fysiotherapie behandeling?

Een behandeling bij een fysiotherapeut is niet gratis. De kosten variëren per zorgverzekeraar en per behandeling. Sommige verzekeraars vergoeden de gehele of gedeeltelijke kosten van een fysiotherapie behandeling. Andere verzekeraars vergoeden alleen de kosten van een bepaalde behandeling of een bepaald aantal behandelingen per jaar.