Boerderijtuinen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Drie tips om de veiligheid van je werknemers te maximaliseren

De veiligheid van werknemers is in ieder bedrijf en vooral in de zware industrie het allerbelangrijkste. Je kunt hiervoor veel middelen inzetten en risico’s vaststellen, maar een groot deel van de veiligheidsgarantie ligt ook bij de werknemers zelf. Zolang zij zich aan de regels houden zal er niets gebeuren. Een veiligheidsinstructie kan hier een goede oplossing voor zijn. Je wilt natuurlijk de veiligheid van al je werknemers tijdens het werk maximaliseren. In dit artikel lees je drie tips over hoe je je werknemers kan helpen zichzelf en anderen zo veilig mogelijk te houden. Ook tijdens eventueel gevaarlijk werk. Lees dus vooral verder.

1. Een veiligheidsinstructie voor werknemers

Een eerste tip is: geef je werknemers altijd een veiligheidsinstructie. Als mensen weten wat ze moeten doen in geval van nood en weten hoe ze veilig kunnen werken kun je ongevallen en onnodige gevaarlijke situaties vermijden. G4S biedt een digitale instructie aan die Blik op Veiligheid heet. In deze korte cursus zal de werknemers worden geleerd wat ze moeten doen in noodsituaties of bij brand. Ook wordt ze verteld hun omgeving goed te kennen en wordt ze specifieke situaties binnen het bedrijf geleerd.

2. Een goed BHV plan

Een goed BHV plan is het halve werk. Als er goede en duidelijke vluchtroutes en protocollen zijn zal een ontruiming bij brand snel en probleemloos verlopen. Zorg dus altijd voor een goed BHV plan dat bij iedereen bekend is.

3. Preventieve analyses

Om schade of ongevallen te voorkomen kun je deskundigen van G4S inschakelen. Zij kunnen risico’s in kaart brengen en adviezen brengen om veiligheid beter te kunnen garanderen. Ook dit soort analyses kunnen worden gedaan door G4S Safety Solutions.