Boerderijtuinen
Image default
Auto's en Motoren

Handige Paruzzi-naslagwerken

De digitale catalogus van Paruzzi is een must voor Classic VW-eigenaars. Er is een apart naslagwerk voor elk type Volkswagen. Je kunt de catalogus downloaden als PDF. Die van de VW type 181, de Kübelwagen, beslaat 248 pagina’s. De onderdelen worden per groep beschreven met duidelijke foto’s erbij. De genoemde prijzen kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke prijzen. Dit heeft ermee te maken dat het Paruzzi-team de catalogussen eens in de zoveel tijd aanpast en niet bij iedere afzonderlijke prijswijziging. De Kever-catalogus bestaat uit 537 pagina’s. De dikste van allemaal! Dit komt natuurlijk omdat de Beetle zo populair is. Heb jij toch liever een papieren exemplaar met Kever onderdelen in handen? Je kunt een full colour gedrukt exemplaar bestellen voor € 7,50. Plaats je een order voor € 50,00 of meer dan wordt het boekwerk er gratis bij geleverd.

Wat leuke Kever-feitjes. De Kever Standard uit 1951 heeft als bijnaam ‘brilkever’ dankzij de twee kleine achterruiten die op een bril lijken. De opvolger, de Kever Ovali, had -je raadt het al- een ovaalvormig achterraam. Deze VW kwam in 1953 op de markt. Meer zicht en meer veiligheid waren de redenen voor het grotere achterraam. In een later stadium werd het raam nog groter en meer rechthoekig. De 1302 en 1303 Kever modellen staan bekend als Super Beetles met meer bagageruimte en een bolle voorruit. Toen de Kever in 1972 de T-Ford versloeg als meest geproduceerde auto wereldwijd, werd de Weltmeister ontworpen. Van deze Kever zouden 5 tot 6 duizend gemaakt worden. De belangrijkste kenmerken:

-1300-motor;

-marathon metallic;

-Weltmeister-velgen;

-achteruitrijlichten;

-achterruitverwarming;

-speciaal ontworpen bekleding.

Op Paruzzi.com kun je terecht voor technische handleidingen voor alle typen waaronder de VW type 3 en de verschillende Bussen. Een uitkomst als je zelf sleutelt aan je wagen. We geven een voorbeeld. Stel je staat op het punt een nieuwe 123 ontsteking met vacuüm voor carburateur motoren te kopen. Paruzzi heeft een 123ignition model in de aanbieding onder nummer 02247. Als je op ‘technische info’ klikt en vervolgens op ‘handleidingen’ verschijnt een zoekbalk om het Paruzzi-nummer in te voeren. Vul 02247 in en er verschijnt een 5 pagina’s tellende instructie.

https://www.paruzzi.com/nl