Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Onkruid in straatwerk verwijderen

Heb je ook last van veel onkruid tussen het straatwerk en de tegels? Het is erg veel werk om met de hand met een mesjes alle mos, onkruid en graspollen tussen te stenen weg te krabben. Met deze tips geven we de beste tools zodat ook jouw terras er straks weer mooi en onkruidvrij uit ziet.

Onkruidverdelger gebruiken

Wanneer je met een mesje al het onkruid tussen de tegels en stenen weg haalt zul je merken dat vaak de wortel blijft zitten waardoor het onkruid weer snel kan uitlopen en je zo weer nieuw opslag hebt. Om onkruid in het straatwerk zo effectief mogelijk te bestreiden kun je het beste een goede onkruidverdelger gebruiken. Een onkruidverdelger is een chemisch die tot diep in de wortel trekt waardoor het onkruid met wortel en al dood zal gaan. Als je dit èèn keer per jaar in het voorjaar doet dan heb je het hele seizoen geen last van onkruid.

Na het inspuiten van de straat met de verdelger zie je vaak na een week dat het onkruid geel begint te worden. Na 2 a 3 weken is het onkruid helemaal dood en kun je de straat aanvegen.

Straat schoonspuiten met hogedrukreiniger

Als het onkruid dood is gegaan kun je het zoals al gezegd schoonvegen. Als je tevens last hebt van aanslag of veel rommel op de straat dan kun je er ook voor kiezen om je terras mooi schoon te maken. Heb je nog geen hogedrukreiniger kijk dan eens naar de beste hogedrukreiniger. Voordat je gaat beginnen met het schoonmaken van het terras is het belangrijk dat je het terras leeg maakt zodat je alle ruimte hebt om je terras mooi schoon te maken. Je kunt natuurlijk ook je tuinmeubelen voorzichting schoonsproeien met een hogedrukreiniger. Vaak worden er bij een hogedrukreiniger ook accessoires meegeleverd of je kunt deze er bij kopen. Voor het schoonmaken van de straat of het terras is een terrasreiniger opzetstuk aan te raden.

 

HogedrukspuHogedrukspuDetected language : Dutch