Boerderijtuinen
Image default
Dieren

Op zoek naar een stratenmaker? Hier moet je op letten

Is de straat op jouw oprit, in jouw tuin of in je bedrijfspand toe aan vervanging of reparatie, dan ben je zeer waarschijnlijk op zoek naar een stratenmaker. Over het algemeen stikt het van het aantal stratenmakers in Nederland en daarom is er een 100%-kans dat jij de geschikte stratenmaker voor jouw project gaat vinden. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je even op moet letten voor je een stratenmaker inhuurt. Hieronder lees je daarom ook alles wat je moet weten om de perfecte stratenmaker voor jouw bestrating te vinden.

De voorbereiding van het project

Allereerst is het van belang dat jij precies helder hebt wat er op welke plek moet gebeuren. Als jouw oprit bijvoorbeeld toe is aan vervanging, wees dan zeker dat je bijvoorbeeld de juiste afmetingen duidelijk hebt. Ook zaken als het uitzoeken van de steen zijn aan te raden om op voorhand te doen. Wanneer je al met een redelijk specifieke opdracht bij een bedrijf komt, zullen de kosten relatief meevallen en kan het alleen maar gaan zoals jij in gedachten hebt.

De juiste basis

Los van de bestrating die daadwerkelijk gebruikt gaat worden, komt er nog een aantal dingen kijken bij de bestrating van jouw oprit, tuin of bedrijfspand. Er moet onder andere sprake zijn van een volledig correcte grond. Dit houdt in dat de aarde onder jouw bestrating de juiste basis moet bevatten, maar ook dat deze grond volledig waterpas is. In de meeste gevallen is dit sowieso het geval, maar het kan zijn dat er na een bepaalde tijd een aantal tegels of stenen is verschoven. Om optimaal te kunnen genieten van jouw bestrating zal het project voor eens en voor altijd goed moeten verlopen.

Specialistische materialen

Naast de grond is er bij bestrating ook sprake van het juiste gereedschap. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een shovel, kraan of trekker. Het is aan te raden om een bedrijf op te zoeken dat al dit gereedschap al op voorraad heeft. Als jij voor een aantal specialisten ook nog eens het gereedschap zal moeten opzoeken, komt er nogal wat meer kijken bij het uiteindelijke project. Wanneer je een gespecialiseerd bedrijf inhuurt met de juiste gereedschappen en kennis, moet het met jouw bestrating helemaal goed komen. Of je nu de bestrating bij jouw oprit, bedrijfspand of in je tuin wil aanpakken, er is altijd een juiste stratenmaker voor jou!