Boerderijtuinen
Image default
Dieren

De mooiste creaties met tuinhout

Met tuinhout kun je alles maken. Je maakt de mooiste creaties voor je tuin met dit hout. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, denk aan het mooie warme Douglas of het duurzame hardhout. Maar ook met geïmpregneerd Vuren of Grenen kun je de mooiste dingen maken. Voordat je jouw project begint ga je eerst even langs de houthandel in Hoogeveen. Hier hebben ze veel verschillend tuinhout en daarnaast kunnen de medewerkers van deze houthandel je uitstekend adviseren dankzij hun jarenlange ervaring. Benieuwd wat je allemaal kunt maken van het mooie tuinhout? lees dan snel verder.

Heerlijk zitten onder een houten overkapping

Een overkapping biedt veel voordelen. Zo kun je heerlijk beschut zitten op een warme zomerdag, maar ook tijdens de zomerse regenbui blijf je gewoon buiten. Door de wanden van de houten overkapping dicht te maken, hou je de wind ook nog eens buiten. Het kan niet fijner! Bij de houthandel hebben ze overigens ook kant en klare bouwpakketten. Het hout voor je overkapping is dan allemaal op maat gezaagd en het enige wat ij nog hoeft te doen, is het monteren van de overkapping. Uiteraard kun je er ook voor kiezen doit door ervaren vakmannen te laten doen. 

Privacy creëren met een schutting

Tuinhout wordt ook gebruikt om houten schuttingen mee te maken. De palen en planken zijn te koop bij de houthandel en daarnaast vind je hier ook alle bevestigingsmaterialen. Je kunt dus direct aan de slag. Een houten schutting heeft een mooie natuurlijke uitstraling, maar vraagt een stuk minder onderhoud dan een groene heg. Liever ook wat groen aan de schutting? Dan hang je gewoon enkele plantenbakken aan de schutting met mooie zomerbloeiers erin. Dat zorgt direct voor een frisse uitstraling.  Een ander voordeel van de schutting, is de privacy die het je biedt. Je kunt nu heerlijk in de achtertuin plaats nemen, zonder dat voorbijgangers je aanstaren. Heerlijk toch?

Houten meubelen

Ook houten meubelen zijn de laatste tijd steeds meer in trek. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want het houten meubilair is dan ook een duurzaam product. Uiteraard kun je bij een houthandel een kant en klaar setje houten meubelen ophalen, maar het is toch veel leuker om zelf wat unieks te maken. Niemand anders heeft dezelfde houten meubelen in zijn achtertuin staan. En is het mooie weer voorbij? Dan kun je de tuinset gewoon in het tuinhuis van tuinhout zetten, maar dat is weer een ander project!