Boerderijtuinen
Image default
Woningen

Ramen kopen

 

Over de “schade” van kunststof ramen.
De term “PVC” alarmeert de fervente voorstanders van milieuvriendelijk en natuurlijk: “Polyvinylchloride – er is duidelijk iets chemisch en daarom gevaarlijk voor de gezondheid.” De nadelen van kunststof ramen zijn onder meer onnatuurlijkheid, loodgehalte en de geur die ze kunnen afgeven. Wat zit er achter deze beschuldigingen?

Natuurlijk = milieuvriendelijk?
Ten eerste is niet al het natuurlijke milieuvriendelijk. Natuurlijk wordt verstaan ​​wat er in de natuur gebeurt. Bosbranden kunnen dus worden toegeschreven aan de categorie natuurlijke processen en stoomverwarming in een appartement – aan de categorie kunstmatige. En bijna niemand zou eraan denken om te argumenteren waar de schade is en waar het voordeel is. Ten tweede beginnen veel verbindingen pas schadelijke stoffen af ​​te geven als zich bepaalde omstandigheden voordoen, die, zelfs experimenteel, niet altijd kunnen worden gereproduceerd. En dan wat te zeggen over het dagelijks leven.

Lood in plastic
Aanvallen op PVC-profielen zijn gebaseerd op loodgehalte. Waarom gooi je het kristal dan niet het huis uit? Er zit immers ook lood in. Dit chemische element, om precies te zijn, de verbindingen ervan, spelen de rol van een stabilisator: ze worden in het poeder opgenomen uit gesuspendeerde PVC-deeltjes, waardoor ze gedurende minstens 15 jaar sterk en esthetisch aantrekkelijk zijn. Om loodkorrels gevaarlijk te maken, moet het materiaal worden verwarmd tot ongeveer 140 ° C, en dit is al een volwaardige brand. Hier is niet lood gevaarlijker, maar het vuur zelf en kooldioxide, dus er is iets te redden, zelfs zonder lood.

Sommige bedrijven kiezen voor een reclametruc, waarbij ze de productie van ramen op basis van calciumzinkaat presenteren als een belangrijk voordeel voor klanten – het zorgen voor hun gezondheid. In werkelijkheid vormen zowel calciumstabilisator als loodstabilisator niet op dezelfde manier een bedreiging voor de gezondheid van klanten.

Ruikt na het plaatsen van ramen.
Een ander “argument”, zogenaamd sprekend over de gevaren van kunststof ramen, zijn de geuren die gelijktijdig met de installatie van ramen opdoken. Wat is er hier aan de hand?

Het kunststof raam is hermetisch afgesloten, dat wil zeggen dat het de ‘buitenlucht’ niet doorlaat. Daarom ademen mensen vaak de geuren van hun eigen huis in, die ze gewoon niet voelden bij oude ramen vanwege het inblazen van de kozijnen: het kan bijvoorbeeld recentelijk linoleum zijn, maar om de een of andere reden komt zelfs de gedachte niet op dat de ramen er niets mee te maken hebben, zal er noodzakelijkerwijs op afschrijven.

Toegegeven, soms kan er een geur uit de ramen komen, maar niet uit het PVC-profiel zelf. Er is een geur van kit die niet volledig is uitgedroogd langs de omtrek van de glaseenheid (in gevallen waarin de raamconstructie te snel in de fabriek werd gemonteerd). Na maximaal een maand droogt de compositie uit en veroorzaakt deze geen ongemak. Soms ruikt de siliconen die gebruikt worden om het afdichtrubber te behandelen: veeg het af met een vochtige doek en de geur verdwijnt.
Het PVC-profiel zelf is reukloos. Het kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van siliconen, die in de fabriek worden gebruikt om rubber te behandelen.

Samenvatten
Als het mogelijk is om te zeggen dat kunststof ramen met een loodstabilisator schadelijk zijn, moeten deze worden aangepast voor brand. Toegegeven, het zal belachelijk klinken: “Als uw appartement in brand staat, doe dan een gasmasker om om de dampen van de verwaarloosbare fractie lood in het PVC-profiel niet in te ademen.” Als alles in orde is en het huis niet in brand staat, is er maar één antwoord op de vraag of kunststof ramen schadelijk zijn: ze vormen geen bedreiging voor de gezondheid.

Ramen kopen

 

Offerte Pvc Ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0067-ramen-en-deuren-west-vlaanderen.html