Boerderijtuinen
Image default
Dienstverlening

Roestvrij staal en messing zijn ideale materialen voor naamborden

Roestvrij staal en messing zijn beide populaire materialen voor naamplaatjes, maar ze hebben verschillende eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen.

Roestvrij staal is een duurzaam en corrosiebestendig metaal dat vaak in ruwe omgevingen wordt gebruikt. Het is ook niet magnetisch, wat handig is voor bepaalde toepassingen waar magnetische interferentie een probleem is. Een naamplaat RVS wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen, zoals op machines of apparatuur, maar ook in buitenomgevingen, zoals op gebouwen of monumenten. Ze worden ook gebruikt op producten die worden blootgesteld aan zware omstandigheden, zoals hoge temperaturen of chemicaliën. Het meest gebruikte type roestvrij staal voor naamplaatjes is 304 roestvrij staal, een zeer corrosiebestendige legering. Een RVS naambord geeft een strakke en ietwat stoere uitstraling.

Beide materialen kennen vele ontwerpmogelijkheden

Messing, aan de andere kant, is een zachter metaal dat vaak wordt gebruikt voor decoratieve toepassingen. Het heeft een warme, gouden kleur die het een klassieke, elegante uitstraling geeft. Een messing naamplaatje wordt vaak gebruikt op producten die een gevoel van kwaliteit moeten uitstralen, zoals op luxe goederen of hoogwaardige apparatuur. Ze worden ook gebruikt in architecturale toepassingen, zoals op deuren, plaquettes en borden, en in de herdenkingsindustrie. Naamborden van messing kunnen worden geëtst, gestempeld, gegraveerd of bedrukt met tekst of afbeeldingen, wat een breed scala aan ontwerpmogelijkheden biedt.

Zowel roestvrij stalen als messing naamplaten kunnen worden aangepast met een verscheidenheid aan afwerkingen, zoals geborsteld, gepolijst of satijn, afhankelijk van de beoogde toepassing en de gewenste esthetiek. Ze kunnen ook worden gecoat met een heldere beschermlaag om hun duurzaamheid en lange levensduur te verhogen.

In termen van kosten zijn messing naamplaten meestal minder duur dan roestvrijstalen naamplaten. Naamborden van roestvrij staal zijn echter duurzamer, corrosiebestendiger en duurzamer.

Zowel RVS naamplaten als messing naamplaten kunnen worden besteld bij de online winkel Naambordkopen.nl. Een grote verscheidenheid aan naamborden is in deze winkel te vinden. Bestellen is zeer makkelijk, de verzendkosten zijn laag en het overgrote deel van de naamborden is binnen enkele dagen in huis.

https://naambordkopen.nl/