Boerderijtuinen
Image default
Gezondheid

Schakel Chiropractor Nijmegen in om spierklachten te verhelpen

 Kraken bij Chiropractor Nijmegen

De chiropractor pakt op een vakkundige manier allerlei aandoeningen aan. Het kan voorkomen dat er problemen ontstaan met de verbinding tussen de spieren en de hersenen. De spieren geven signalen door. Dit kan soms uit balans raken. Chiropractor Nijmegen probeert pijnen dragelijk te maken door alles weer te resetten. Dit heet kraken. Niet alleen mensen van een hogere leeftijd komen bij de chiropractor. Ook baby’s en kinderen hebben soms hulp nodig. Dit is het geval als de motoriek verstoord is door rug, nek en wervelklachten. Door de spieren te kraken, functioneren de spieren weer beter. Zowel bij aandoeningen die tijdelijk van aard zijn als bij chronische aandoeningen kan een bezoek aan deze arts verlichting brengen.

Voor welke aandoeningen kunt u terecht bij chiropractor Nijmegen?

Bij de chiropractor in Nijmegen worden klachten als nekklachten, rugklachten, artrose, migraine en scoliose behandeld. Natuurlijk zijn er nog heel wat andere klachten die kunnen worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan een Hernia.

Hernia

Deze aandoening kan bijvoorbeeld door een ongeluk ontstaan. Bij een Hernia zit er een verdikking in het wervelkolom. Als deze tegen de spieren en zenuwen drukt, kunnen er pijnklachten optreden. Een hernia is een plek die met vloeistof is gevuld in het wervelkolom. Na een harde val, klap of ongeluk kan de vloeistof uit gaan stulpen en dwars gaan zitten. De klap wordt dan niet goed meer opgevangen. Ook zware overbelasting kunnen voor een hernia zorgen. Denk aan tillen, een verkeerde houding of een aangeboren wervelafwijking. De chiropractor kan door onderzoek de hernia lokaliseren. Het doel is om de druk van de hernia in het wervelkolom te verminderen. Er is geen operatie voor nodig in de meeste gevallen. De chiropractor corrigeert drukpunten waardoor de pijnklachten sneller minder worden.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn kan erg belemmerd zijn bij het dagelijks functioneren. Meestal kunt u zelf niet zo snel achterhalen waar deze hoofdpijn vandaan komt. Meestal beweegt u uw nek verkeerd en raken op deze manier de spieren overbelast. Er kunnen ook verschillende andere oorzaken zijn. De spanningshoofdpijn uit zich door een gevoel alsof er een band om uw hoofd zit. Vaak kan de chiropractor zorgen dat de klachten van spanningshoofdpijn worden verminder.