Boerderijtuinen
Image default
Dienstverlening

Schroefpalen: wat zijn de mogelijkheden?

Fundering maken met schroefpalen

De fundering is de basis voor alles wat staat boven de grond. Niet zo gek dat een goede fundering essentieel is. Maar waar kun je tegenwoordig aan denken als het gaat om ‘fundering’ . De meeste mensen denken waarschijnlijk nog aan een grote gat in de grond waar beton in wordt gegoten en een dure, lange en vooral intensieve uitdaging. Nou er is goed nieuws! Een fundering laten maken hoeft niet zo kostbaar te zijn als vroeger dankzij de schroefpalen oplossing van WSF Schroeffundering. We geven een korte uitleg over een schroefpaal.

Wat is een schroefpaal

Een schroefpaal is een speciaal voor de de grond gevormde paal dat geluidsarm trillingsvrij is. Met schroefdraad aan de punt van de boor wordt een gat in de grond geboord waar de paal in gestoken wordt. De boor is hol waarin de schroefpaal erin wordt gestopt om zodoende de paal op de gewenste diepte te krijgen. Door te heien wordt de schroefpaal de grond in geslagen. Dit gebeurd met behulp van speciale heimachines en zwaar gewicht. Dit proces wordt herhaald totdat alle palen in de grond zitten.

Waar vroeger ( en soms nu nog) houten palen werden gebruikt, wordt tegenwoordig steeds vaker stalen schroefpalen gebruikt, ook wel schroeffundering genoemd. Schroeffundering wordt gemaakt van aluminium of staal en zijn vele malen makkelijk de grond in te krijgen. Door de aanwezige schroefdraad worden deze schroeven draaiend vastgezet in de grond. De diepte is eveneens naar wens mogelijk doordat verschillende schroefelementen met elkaar te koppelen zijn. De nieuwe techniek biedt vele voordelen.

  • Het is snel te plaatsen – > Het team van WSF schroeffundering kan binnen nu en 4 weken op locatie komen werken
  • Geen zwaar materiaal of machines nodig
  • Geschikt voor elk type ondergrond
  • Kostenvoordeel ten opzichte van beton, cement of graafwerk
  • Sneller en veel minder gedoe

Snel en voordelig funderingsherstel

Een goed voorbeeld waarbij funderingspalen met schroeffundering duidelijk een betere keuze is, is het herstellen van fundering. Fundering kan beschadigd raken door rot, brand maar ook bijvoorbeeld door gasboringen die een aardbeving kunnen veroorzaken( denk aan de regio Groningen ). Gevolgen kunnen variëren van kleine scheuren in de buur tot extreme verzakkingen. Wat de reden ook is, er is altijd gebaat bij een snelle oplossing. Daarom is schroeffundering zo handig, omdat de schroeffundamenten bij WSF Schroeffundering op voorraad zijn en snel op locatie bezorgd kunnen worden. Onze specialisten hebben jaren ervaring en kunnen desgewenst voor ieder situatie een oplossing bieden.

Uitstekende fundering voor een schuur, garage of blokhut

Particulieren kunnen hun hart ophalen. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat een nieuwe fundering in de tuin moeilijk tot onmogelijk wordt geacht vanwege de locatie? Met schroeffundering heb je hier geen last van! Elke tuin is geschikt voor schroeffundering waarop je je eigen schuur, garage, blokhut of carport te monteren is. Wat je wensen ook zijn, wij denken met je mee en zorgen dat er altijd een oplossing beschikbaar komt.

Exclusief: Schroefpalen van Krinner

WSF Schroeffundering is partner van het Duitse fabrikant Krinner. Krinner vervaardigd hoogwaardige stalen schroeffundering dat gecertificeerd is , dankzij een samenwerking met Duitse technische universiteiten voor een technisch hoogwaardig product. Neem contact op voor meer informatie of vraag een offerte op voor jouw project.

https://schroeffundering.nl