Boerderijtuinen
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kopen van de perfecte schoen

Je oude paar schoenen zijn versleten en het wordt tijd nieuwe. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet goed passende schoenen kopen. Het aanschaffen van het juiste paar is dus lastig. Bij het kopen van schoenen moet je goed letten op wat je voet nodig heeft, het is maatwerk. Waar moet je dan precies op letten? Hieronder tips om het ideale schoeisel aan te schaffen. Pepe Milan schoenen vind je bij Shoelia.

1. Opmeten

Voor grote voeten zijn grote maten, maar voor brede voeten zijn ook extra brede schoenen! Door je voeten op te laten meten kun je niet alleen de lengte bepalen, maar ook de breedte van de voet. Hierdoor kom je te weten of je voeten smaller of breder zijn dan de gemiddelde voet in Nederland. Mocht dit zo zijn, wees dan niet getreurd. Er zijn gespecialiseerde schoenenwinkels die schoenen verkopen voor afwijkende exemplaren.

2. Sokken, sokken

Het klinkt zo logisch en toch wordt dit nog vaak vergeten. Sokken helpen niet alleen om zweetvoeten te voorkomen, maar hebben ook een dempende werking. Een goede zool onder een schoen is van belang, maar een (dikke) sok draagt daar zeker aan bij. Vergeet ook zeker niet om tijdens het passen een sok aan te trekken. Toevallig op slippers in de schoenenwinkel? De winkel heeft zelf ook vaak een paar sokken om aan te kunnen doen tijdens het passen.

3. Twee voeten, twee schoenen

Die nieuwe schoen aan je rechtervoet zit zo lekker dat je direct beslist om het paar te kopen. Toch is het belangrijk om de andere schoen ook aan te trekken. Vaak wordt er één schoen neergezet om te passen en deze schoen is dan ook vaak gepast. Hierdoor wordt de schoen groter dan de nieuwe schoen en dit kan een vertekend beeld geven van de maat.

4. Dit is niet mijn maat

Staar je niet blind op de maat die je normaal hebt. Het kan voorkomen dat het ene merk een andere maat hanteert dan het andere merk. Het belangrijkste is om een schoen te kopen die goed voelt bij het passen, ongeacht de maat.

5. Let op het tijdstip

Je ziet een mooi paar schoenen aan het begin van de dag, past ze en schaft ze vervolgens aan. Vervolgens blijkt dat ze schoenen later op de dag gaan knellen. Dat is niet gek, aangezien voeten kunnen opzwellen gedurende de dag. Kies er dus voor om de schoenen te passen aan het einde van de middag. Dit voorkomt het retourneren van je geliefde schoenen.