Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Waarom kapschuren?

Je hebt schuren waarin je eigenlijk alleen maar spullen in op kunt bergen. Je hebt ook uitvoeringen waaronder je altijd overdekt kunt zitten. Er is echter een schuur die dit weet te combineren. Wil je een schuur in je tuin en dan het liefst een schuur die verschillende functies combineert? Kijk dan eens naar het aanbod aan schuren dat er is. Kapschuren zijn al lang niet meer alleen schuren om spullen in op te ruimen.  De gemiddelde kapschuur heeft een achterwand, een of twee zijwanden en een open voorkant.  Zo heb je niet alleen  een mooie ruimte om zaken in op te slaan. Je hebt zo ook direct een overdekt deel waaronder je prima kunt zitten.

Je zit heerlijk droog en uit de wind

Dat kapschuren zo populair zijn heeft te maken met de flexibiliteit die deze schuur te bieden heeft. Onder de overkapping kun je ook als het een keer regent maar toch lekker weer is prima buiten zitten. Je zit dan en droog en je zit heerlijk uit de wind, als je althans een uitvoering hebt met twee wanden. Kapschuren heb je in tal van variaties. Zo heb je ze met een plat dak. Toch zijn de kapschuren met dat kenmerkende kapschuur dak natuurlijk het mooist. Dat is zo, dat blijft ook zo. Het typisch hellende dak aan de achterkant loopt dan van de achterwand tot aan de nok van de schuur. Aan de voorkant loopt het dak naar beneden. Dit maakt dat kapschuren een extra grote ingang hebben.

Zet je fietsen en je gereedschap in de blokhut

De kapschuur is er anno 2020 in allerlei soorten en maten. Zo heb je ze ook in afgesloten variant. In dat geval kies je voor een blokhut met een kapschuur. Dan heb je dus en een gesloten deel en een overkapping. In dat geval kun je zaken als je dure fietsen en kostbaar elektrisch gereedschap veilig onder dak zetten. En dan is er voldoende ruimte over om  heerlijk onder de overkapping te zitten.

Tuinmeubelen hoef je niet eens meer op te bergen

Met een van de vele beschikbare kapschuren kun je dus heerlijk buiten zitten, zelfs als het winter is. Want ook in de winter kan het buiten prachtig zijn, zeker als je een buitenhaard of een vuurkorf gebruikt. Gezelliger wordt het vaak niet. Het biedt ook voordelen voor de tuinmeubelen. Die hoef je namelijk niet op te bergen als het wat kouder wordt. Ze staan immers beschut en blijven zo veel langer mooi. Je verlengt er de levensduur mee. Sterker nog, je hoeft ze niet eens meer op te bergen. Ook dat is weer een voordeel van een kapschuur.

Kapschuren zijn altijd populair gebleven

Heb je ruimte achter of naast je huis? Dan zoeken de meeste mensen hun heil in een schuur. Daarbij is de keuze echt reuze in dit geval. De kapschuren waren al lang erg populair en zijn dat altijd gebleven. Dat heeft dus met name te maken met de overkapping en de mogelijkheid om heel het jaar overdekt te zitten. En dat ongeacht het jaargetijde.