Boerderijtuinen
Image default
Dieren

Zo organiseer je een feestje tot in de puntjes

Ben jij binnenkort jarig? Of wil je gewoon een feestje vieren omdat het kan? In dit artikel omschrijf ik de stappen die je moet nemen om je feestje tot in de puntjes voor te bereiden.

Bepaal je thema

Het perfecte feestje begint op papier. Bedenk wat voor feestje je wilt gaan geven. Wil je een dansfeest organiseren, dan vergt dat namelijk een andere organisatie dan een knus feestje thuis of in een café. Wil je je feest een bepaald thema geven, ga dan eerst brainstormen over het thema. Zo kun je hier rekening mee houden met de volgende keuzes. 

De praktische zaken

Nu je je thema bepaald hebt, wordt het tijd om de praktische zaken te regelen. Dit zijn de belangrijkste zaken omdat er zonder dat dit geregeld is, helemaal geen feestje is. Zorg dan ook dat je dit zo snel mogelijk gedaan hebt. Des te eerder kan de voorpret beginnen.

Locatie

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het thuis om te bouwen tot feestlocatie en het feest thuis te houden, maar er zijn ook genoeg locaties die af te huren zijn als feestlocatie. Dat kost wat, maar scheelt een hoop rommel in huis achteraf. Ook kan de locatie de sfeer van je feestje versterken. Zo kan een luxe discotheek een goede bijdrage zijn aan je black tie feestje en een bruine kroeg of schuur is dan weer meer geschikt voor een country feestje. Maak goede afspraken met de locatiebeheerder, om misverstanden te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld af wie wat regelt, soms kan een locatiebeheerder al allerlei dingen uit handen nemen.  

Datum en tijd

Wanneer je je locatie hebt uitgekozen en geboekt, dan heb je ook meteen je datum en tijd. Zorg dat je deze goed onthoudt en zelf geen dubbele afspraken maakt. Het zou tenslotte zonde zijn als je niet op je eigen feestje kan zijn. 

Externe partijen

Bedenk ook welke andere partijen je nog nodig hebt en regel deze op tijd. Wil je bijvoorbeeld een DJ of live band inhuren voor de muziek, dan is het goed om deze zo snel mogelijk vast te zetten. Houd je je feestje thuis en heb je geen zin om zelf uren in de keuken te staan voor de hapjes en drankjes? Bekijk dan de opties van een cateraar en zet ook dat vast. Naast deze externe partijen kun je ook bedenken welk amusement je verder nog zou willen toevoegen. 

Uitnodigingen

Nu heb je alle informatie om je gasten uit te nodigen. Maak hiervoor een lijst van de mensen die je wilt uitnodigen en maak passende uitnodigingen. Vergeet hier niet de belangrijkste informatie op te vermelden, zoals de datum, tijd en locatie. Verder kun je, als je een bepaald thema aanhoudt, ook de dresscode vermelden. 

Hapjes en drankjes

Zorg je zelf voor de hapjes en de drankjes, bedenk dan wat je wilt maken en hoeveel je hiervan nodig hebt. Voor de inkopen zou je eventueel naar de groothandel kunnen gaan, daar kun je grotere verpakkingen kopen en vaak ook wat dingen kopen die in een normale supermarkt niet te verkrijgen zijn. Als je echt veel hapjes en drankjes moet maken, vraag dan hulp aan vrienden of familie. Zij willen je vast wel helpen met de voorbereiding. 

Versiering

Wanneer je voor een themafeestje gaat is het natuurlijk ook leuk om de ruimte in dat thema aan te kleden. Vier je je feestje op een locatie, overleg dan met de locatiebeheerder of je iets eerder in de ruimte kunt om de ruimte te versieren. 

Outfit

En dan nog je eigen outfit. Zorg dat je er op je best uitziet en je helemaal in de stijl van het feestje kleedt. 

 

Wanneer je alle stappen hierboven hebt doorlopen kun jij met een gerust hart genieten van je eigen perfect georganiseerde feestje.