Boerderijtuinen
Image default
Financieel

Bespaar gelijk op uw vaste lasten met deze extra tips!

Vaak vragen mensen zich af, hoe kan ik besparen op mijn huidige energielasten? Moet ik overstappen of juist niet? Vaak heeft het verhaal twee kanten. Je kan overstappen naar een goedkopere energiemaatschappij, maar als je zelf meer gaat gebruiken wordt het uiteindelijk niet goedkoper.

In en om huis

We raden je aan om eens in de zoveel tijd te kijken naar de omstandigheden van je huishouden. Heb je enkel of dubbelglas? Dubbelglas voorkomt warmteverlies die bij enkelglas verloren gaan. Ook adviseren we je om de woning goed te isoleren, het gaat hierbij om de muren en het dak. Vaak vergeten mensen de kruipruimtes onder het huis, vergeet dit dus niet! Dit alles om de verspilling van warmte tegen.

Ook kan je tegenwoordig zonnepanelen kopen, of zelfs huren voor eigen gebruik. Zonne-energie is een van de schoonste en goedkoopste vormen van energie. Doordat er zelf energie opgewekt wordt, wordt er minder energie afgenomen bij de energiemaatschappij, wat weer voordelig is voor de portemonnee! 

Energiemaatschappij

Ook is het handig om te kijken of je nog bij de juiste en voordeligste energiemaatschappij zit. Via diverse vergelijkers op het internet kan er gekeken worden naar de beste deals op dat moment. Deze vergelijkers vergelijken alle energie bedrijven en zetten het vervolgens netjes onder elkaar voor een overzichtelijk overzicht. Zeker het proberen waard!

TIPS

Hieronder nog wat tips om te besparen op de maandelijkse energielasten:  

  • Korter douchen, dit voorkomt de verspilling van water.

  • Het licht niet onnodig aan laten staan. Doe ’s avonds alleen de lichten aan die nodig zijn. 

  • Lampen vervangen voor Ledverlichting. Ledlampen verbruiken een stuk minder elektriciteit dan normale verlichting.

  • Kies de goedkoopste energieleverancier. Een mooi voorbeeld is de website overstappen.nl die overzichtelijk alle vergelijkers onder elkaar zet.

  • Aanschaf huishoudelijke apparaten met een groen energielabel. Deze apparaten zijn een stuk zuiniger in gebruik dan apparaten met een hoger label.

  • Voorkom sluipverbruik. Met sluipverbruik wordt bedoeld apparaten die op stand-by staan. Denk hierbij aan de televisie, magnetron of koffiezetapparaat.

  • Het dichten van spleten en kieren, dit om warmteverlies tegen te gaan.

  • Aanschaf van een slimme meter. Door een slimme meter kan er makkelijk naar het energieverbruik gekeken worden, zo wordt er bewustwording gecreëerd. 

  • Aanschaf van een warmtepomp.

  • Aanschaf van zonnepanelen, voor schone en goedkope energie.

Het is belangrijk om deze tips mee te nemen wanneer je bewust wilt worden in het besparen van energie. De ene tip lijkt groter dan de ander, echter alle kleine beetjes helpen!