Boerderijtuinen
Image default
Financieel

Je zult er versteld van staan welk type schuld het snelst groeit

De groei van dit soort schulden is het dubbele van de groei van creditcardschulden. Maar om wat voor soort schuld gaat het?

De groei van dit soort schulden is het dubbele van de groei van creditcardschulden. Maar wat voor soort schuld is het?

Er zijn veel manieren om geld te lenen als u extra geld nodig heeft. Deze manieren worden getoond op https://onlinekredieten.com/. De laatste jaren wenden consumenten zich echter steeds meer tot één specifiek type financiering: persoonlijke leningen.

In feite waren persoonlijke leningen volgens de gegevens van Experian uit het vierde kwartaal van 2018 het snelst groeiende type van de consumentenschuld over het voorgaande jaar.

De persoonlijke lening schuld bedroeg eind 2018 een totaal van € 291 miljard, met een totaal van 36,8 miljoen uitstaande persoonlijke lening rekeningen. Dit totale saldo was een stijging van 11,9% in vergelijking met een jaar eerder – wat het dubbele is van de stijging van de creditcardschuld, aangezien het uitstaande saldo op kaarten slechts 5,9% steeg. Het totale saldo van persoonlijke leningen groeide ook sneller dan het saldo van de autolening en het saldo van de hypothecaire lening.

Een totaal van € 291 miljard aan persoonlijke lening schulden is veel geld, maar deze schuld is verspreid over veel van leners. Experian meldde zelfs dat ongeveer 10,8% van alle volwassenen in de Verenigde Staten in het vierde kwartaal van 2018 een persoonlijke lening had.

Waarom sluiten zoveel meer mensen persoonlijke leningen af?

Persoonlijke leningen zijn steeds populairder geworden omdat meer mensen ervan weten en ze gemakkelijker te krijgen zijn dan ooit tevoren. Experian legt zelfs uit dat de toename van online kredietverstrekkers die persoonlijke lening producten aanbieden, een belangrijke factor is geweest bij het vergroten van het aantal Amerikanen met persoonlijke leningen. Maar of een persoonlijke lening nu handig is voor jou kun je hier https://geldlenen-met-bkr.nl/ uitzoeken!

Met zoveel online kredietverstrekkers kan het gemakkelijker zijn om te vergelijken winkel voor de beste persoonlijke lening en krijg goedkeuring voor de gewenste fondsen. U hoeft niet naar uw plaatselijke bankfiliaal te gaan om een aanvraag in te vullen, maar kunt in plaats daarvan online winkelen bij verschillende kredietverstrekkers om uw tarieven en leningskosten te achterhalen. U kunt ook online een aanvraag indienen en, bij sommige kredietverstrekkers van persoonlijke leningen, kunt u uw geld al binnen een dag ontvangen.

Is de toename van persoonlijke leningen een goede zaak?

Een grote verhoging van de consumentenschuld is zelden een goede zaak, want hoe meer mensen verschuldigd zijn, hoe meer rente ze betalen en hoe minder geld ze hoeven te doen voor andere dingen.

Veel mensen gebruiken echter persoonlijke leningen om daadwerkelijk te helpen andere financiële doelen te bereiken. Persoonlijke leningen zijn bijvoorbeeld populair voor het consolideren van schulden. Wanneer u schulden consolideert met een persoonlijke lening, sluit u een lening af en gebruikt u deze om bestaande schuldeisers af te lossen. Vaak betalen mensen consumentenschulden met een hoge rente af, zoals creditcards, betaaldagleningen en medische leningen.

Als u uw rentepercentage kunt verlagen met een persoonlijke lening, kan het terugbetalen van schulden eenvoudiger en betaalbaarder worden. Persoonlijke leningen hebben ook vaste terugbetalingstermijnen, dus u kunt sneller schuldenvrij worden dan wanneer u het minimumsaldo op creditcards zou betalen. Als u een persoonlijke lening gebruikt om te lenen voor een aankoop die u anders op een creditcard zou hebben gezet – en uw tarief is daardoor lager – kan dit ook een goede zaak zijn.

Dus, uiteindelijk, of een persoonlijke lening een goede of slechte financiële beslissing is, komt neer op elke individuele lener. Als een lener een goede rente krijgt, het geleende geld gebruikt om schuldenvrij te worden en verantwoordelijk is voor de terugbetaling, kan dit een slimme financiële zet zijn.

https://onlinekredieten.com/krediet/400-euro-lenen/