Boerderijtuinen
Image default
Financieel

Kunt u een lening krijgen voor € 10.000?

Leningen zijn beschikbaar voor vrijwel elk bedrag. Als u een lening overweegt, kijk dan waarom u het geld nodig heeft om te beslissen welk type lening het beste bij uw situatie past en hoeveel u kunt lenen.

Welke soorten leningen werken voor € 10.000?

Het type lening dat u aanvraagt, bepaalt de minimum- en maximumbedragen die u kunt lenen. Als u kiest voor een titellening (een lening waarbij uw voertuig als onderpand wordt gebruikt), leent een geldschieter u doorgaans niet meer dan een vierde tot de helft van de inruilwaarde van het voertuig. Evenzo zijn persoonlijke leningen beperkt tot een percentage van uw gebruikelijke loon. Geen van beide is een goede optie als je € 10.000 nodig hebt.

Voor een lening van € 10.000 heb je verschillende opties.

Leningen van € 10.000

 • Automatisch lening: dit is een gedekte lening die alleen bedoeld is voor het kopen van een auto.

 • Zakelijke lening: voor dit type lening, bedoeld om uw bedrijf te financieren of apparatuur aan te schaffen, is vaak een persoonlijke garantie vereist. Dus ook al is het een zakelijke lening en u komt mogelijk in aanmerking op basis van het inkomen en de behoeften van uw bedrijf, u bent persoonlijk verantwoordelijk voor het terugbetalen ervan. Als u in gebreke blijft, kan uw persoonlijke krediet eronder lijden.

 • Schuldconsolidatielening: dit is een ongedekte persoonlijke lening die bedoeld is om meerdere schulden af te lossen, het aantal maandelijkse betalingen te verminderen, de totale rentekosten te verlagen, uw totale maandelijkse betaling, of een combinatie daarvan.

 • Home equity-lening (of home equity-kredietlijn): deze lening wordt gedekt door uw huis en u moet over eigen vermogen beschikken om in aanmerking te komen. Als u kiest voor een kredietlijn (HELOC genoemd), kunt u van het kredietbedrag putten om precies datgene te lenen wat u nodig heeft, in plaats van vooraf naar een forfaitair bedrag te gissen. Er is meestal geen beperking op hoe u het geld gebruikt.

 • Lening voor gezondheidszorg: deze lening is voor een specifieke zorgbehoefte, zoals orthodontie, en wordt soms aangeboden bij de receptie in het kantoor van een zorgverlener. Soortgelijke leningen zijn beschikbaar voor sommige veterinaire kosten.

 • Persoonlijke lening: een persoonlijke lening kan voor vrijwel elk doel worden gebruikt. Gedekte persoonlijke leningen worden gegarandeerd door onderpand, zoals een waardevol item of een bankrekeningsaldo. Ongedekte persoonlijke leningen zijn niet gekoppeld aan onderpand en zijn alleen gebaseerd op uw kredietwaardigheid.

Minimums en maxima voor leningen

Alle kredietverstrekkers stellen minimale leenbedragen vast. Autoleningen en leningen voor gezondheidszorg zijn doorgaans beperkt tot het exacte bedrag van de aankoop.

U kunt mogelijk het grootste bedrag lenen met een lening voor eigen vermogen of HELOC, omdat de limiet is gekoppeld aan uw vermogen. Aan de lage kant is het mogelijk om een lening met eigen vermogen te vinden voor € 10.000, maar de meeste geldschieters stellen het minimum vast op € 25.000 of meer. Wil je minder lenen dan is een HELOC of persoonlijke lening wellicht een betere optie. U kunt minder lenen met een HELOC door simpelweg geen toegang te krijgen tot het totale kredietbedrag dat voor u beschikbaar is. Als u kiest voor een persoonlijke lening, houd er dan rekening mee dat deze meestal gepaard gaat met een hogere rente dan een home equity-lening of HELOC. 

Het minimale persoonlijke leningbedrag ligt vaak tussen € 1.000 en € 2.000. Het maximale geleende bedrag ligt gewoonlijk tussen € 10.000 en € 50.000, maar kan meer dan € 100.000 zijn.

Hoe u in aanmerking komt voor een lening van € 10.000

Maak uw krediet gereed

Lenders bieden de laagste rentetarieven en vergoedingen aan mensen met een uitstekende kredietwaardigheid. Hoeveel persoonlijke lening u kunt krijgen, kan ook gedeeltelijk afhangen van uw kredietscore.

Dus als u een financiële behoefte aan de horizon heeft, controleer dan uw kredietwaardigheid en kijk wat u kunt doen om uw score te maximaliseren. Je kunt je tegoed gratis online checken. Handig als je bijvoorbeeld wat bij Suitable moet doen.

Controleer uw score (meestal niet opgenomen in het rapport). Uw bank of creditcarduitgever biedt mogelijk gratis kredietscores, of u kunt contact opnemen met enkele van de meer gerenommeerde websites die voor dit doel zijn opgezet. Wat u online ziet, is misschien niet precies dezelfde score die een geldschieter ziet, maar het zou u een idee moeten geven in welke buurt u zich bevindt. Gratis kredietscorewebsites bieden bijna altijd een analyse van uw score, zodat u weet welke factoren hierop van invloed zijn. Simpele dingen zoals een JBL partybox huren kunnen hier invloed op Gebruik die informatie om uw kredietwaardigheid te verbeteren voor zover u in staat bent.

Onderzoeksleningen

Zodra u klaar bent om een aanvraag in te dienen, krijgt u zoveel mogelijk informatie over kredietverstrekkers, zodat u niet meer uitgeven dan nodig is. Voor sommige soorten leningen (autoleningen en home equity-leningen), kunt u bij meerdere kredietverstrekkers een aanvraag indienen om aanbiedingen te vergelijken zonder uw credit score te schaden. Dat geldt niet voor persoonlijke leningen of leningen voor de gezondheidszorg. Hiermee kan elke keer dat je je score toepast een paar punten dalen.

Dit zijn enkele van de details die je misschien wilt weten:

 • Wat is de rentevoet?

 • Zijn er opstartkosten?

 • Als er kosten zijn, kan deze dan aan het leensaldo worden toegevoegd als ik geen contant geld heb om het vooraf te betalen?

 • Hoe lang duurt het om de lening terug te betalen?

 • Wat is het maandelijkse betalingsbedrag?

 • Wat zijn de totale kosten van de lening?

 • Kan Ik heb toegang tot meer geld als ik het nodig heb?

 • Wat is de minimaal vereiste kredietscore?

 • Wat is de rentevoet voor iemand met een kredietscore die beter is dan die van mij?

Nadat je de beste leningen hebt gevonden en een geldverstrekker hebt gekozen, is het aanvragen eenvoudig.

Nadat je je lening hebt gekregen, moet je elke betaling op tijd uitvoeren. Een lening kan u helpen een gezond krediet op te bouwen, wat de financieringskosten in de toekomst kan verlagen. Maar dat is alleen waar als u consequent uw betalingen doet zoals afgesproken.

Ons team van onafhankelijke experts heeft de kleine lettertjes doorgenomen om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die scherpe tarieven en lage tarieven bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/