Boerderijtuinen
Image default
Sport

EMS-training thuis: Wat heb je nodig en wat zijn de voordelen?

Ben je op zoek naar een effectieve manier om thuis aan je lichaam te werken? Dan is EMS-training misschien wel iets voor jou. Met een EMS sport trainingsapparaat en de juiste accessoires kun je gemakkelijk en comfortabel sporten in je eigen huis. In deze tekst ontdek je wat je nodig hebt voor EMS-training thuis en wat de voordelen zijn. Daarnaast geven we je ook tips voor korte sportsessies die je gewoon bij jou thuis kunt doen. Lees verder en ontdek hoe je op een flexibele en eenvoudige manier fit kunt blijven, zonder dat je de deur uit hoeft.

Wat heb ik nodig voor EMS-training thuis?

Voor EMS-sporttraining thuis heb je een EMS-sporttrainingsapparaat nodig, dat 12 kanalen heeft. Daarnaast heb je een EMS-sportstimulatiepak of stimulatievest nodig, evenals bandelektroden voor de armen en benen. Het stimulatiepak is verkrijgbaar in verschillende maten en bevat elektroden die zelfs lastig bereikbare spieren kunnen stimuleren. Als het aantrekken van een stimulatiepak lastig is vanwege beperkte mobiliteit, kun je kiezen voor een stimulatievest. Zowel het stimulatiepak, het stimulatievest als de bandelektroden zijn wasbaar.

Het EMS-sporttrainingsapparaat is al voorgeprogrammeerd en eenvoudig te bedienen via een touchscreen. Je kunt de intensiteit van de sporttraining op elk moment aanpassen om overbelasting te voorkomen. Er zijn verschillende sporttrainingsprogramma’s beschikbaar, zowel voor beginners als voor gevorderden, met ondersteunende sporttrainingsvideo’s. Na de sporttraining kun je kiezen voor een ontspannings- of massageprogramma om je spieren te laten herstellen.

De kosten voor EMS-sporttraining thuis hoeven geen obstakel te zijn. Met het huuroptie van het StimaWELL EMS-sportapparaat hoef je geen hoge aanschafkosten te maken. De kosten bedragen €249,- voor drie maanden huur, inclusief het EMS-sporttrainingsapparaat, een 12-kanaals stimulatiepak en een set bandelektroden. Na drie maanden stopt het abonnement automatisch, maar je kunt het abonnement natuurlijk verlengen als je verder wilt gaan met EMS-sporttraining thuis. Je kan ook nog kiezen voor een langere huurperiode.

Wat zijn de voordelen van EMS-training?

EMS-training biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het een comfortabele manier om thuis aan je lichaam te werken, zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan. Je kunt de training gewoon in je eigen huis doen. Daarnaast stimuleert EMS-training de spieropbouw. De elektrische impulsen van de EMS trainer zorgen ervoor dat de spieren intensiever worden gestimuleerd dan bij conventioneel sporten, waardoor ze sneller groeien en sterker worden. EMS-training kan ook ondersteunen bij het afvallen, omdat het de stofwisseling verbetert en helpt bij het verbranden van vet. Bovendien kan EMS-training ook de huidversteviging bevorderen en de bekkenbodemspieren trainen. Kortom, EMS-training biedt een efficiënte en effectieve manier om aan je lichaam te werken.

Korte sportsessies, makkelijk bij jou thuis

Wil je graag sporten, maar heb je weinig tijd? Geen probleem! Met korte sportsessies kun je gemakkelijk bij jou thuis aan de slag. Of je nu vijf minuten of een half uur hebt, er zijn talloze workouts die je in je eigen woonkamer kunt doen. Met een matje, wat gewichten en misschien een weerstandsband kun je al veel verschillende oefeningen uitvoeren. Denk aan cardio, krachttraining, yoga of pilates. Het fijne is dat je zelf kunt bepalen wanneer je sport en je de sportsessies kunt aanpassen aan jouw niveau. Zo kun je op een flexibele en eenvoudige manier fit blijven, zonder dat je de deur uit hoeft.

https://ikwilstimawell.nl/