Boerderijtuinen
Image default
Huishoudelijk

Rozenstruiken onderhouden: tips van de kweker

Rozenstruiken onderhouden: tips van de kweker

Het is een prachtig aanzien in de zomer. De weelderige klimrozen tegen de gevel van het herenhuis aan de overkant van mijn straat. Dat wil ik ook dacht ik bij mezelf! Afgelopen zomer ging ik daarom op zoek naar een rozenkweker. Jaloers dat ik was op die prachtige voortuin die mijn overburen toch zelf hadden weten te creëren ondanks ons smalle straatje hier in de Pijp (Amsterdam). Ja, ik had een mooi uitzicht, maar dat wilde ik zelf ook, dus heb ik er werk gemaakt en heb ik in september vorig jaar mijn eigen rozen voor het pand gekweekt.

Kies een rozenkweker!

Nu, een paar maanden verder, heb ik al een heerlijke bloeiperiode van mijn rozen meegemaakt en ik heb ze al eens gesnoeid. Met de juiste info en tips (van de kweker zelf in mijn geval) is het onderhouden van rozenstruiken echt heel goed te doen en dat viel me dan ook alles mee!

Ik koos wel bewust voor een kweker in plaats van een groot tuincentrum om mijn rozen bij te kopen. Voor de mooiste rozenstruiken moet je bij een specialist zijn en zo vond ik online een rozenkweker die via een webshop rozenstruiken aanbiedt, allemaal uit eigen kwekerij. Bij Seurosa kun je online zeer gemakkelijk rozenstruiken bestellen. En niet een paar soorten, maar echt alle mogelijk denkbare rozen volgens mij!

Alle soorten rozenstruiken

Wat je zoal bij Seurosa in de webshop vindt, gaat van trosrozen en speciaal geurende rozen tot aan klimrozen in diverse soorten en bottelrozen. Toen ik mij verdiepte in al deze rozensoorten kwam ik erachter dat je echt precies de kleur en soort roos kunt kiezen die het beste bij jou past. In grote lijnen worden rozenstruiken opgedeeld in:

  • Struikrozen
  • Klimrozen
  • En stamrozen

Op de website is alles is heel logisch ingedeeld en kun je makkelijk de soort rozenstruiken vinden die jij zoekt. Als je rozen zoekt in een bepaalde kleur kun je bijvoorbeeld ook rozen op kleur zoeken en bestellen.

Zelf rozen planten en onderhouden

Het stel dat samen de rozen van Seurosa kweekt en verkoopt geeft op hun website super veel handige tips over het zelf planten en onderhouden van de rozenstruiken. Zo wist ik al voor m’n bestelling hoe ik ervoor kon zorgen de rozen goed in leven te houden én op tijd te snoeien voor een nog betere bloei komend bloeiseizoen!

Welke rozenstruik kies jij?

Wil jij ook prachtige rozenstruiken in de tuin? Of je nu rode struikrozen zoekt, een witte stamroos of een weelderige klimroos met oranjegekleurde rozen (zoals ik); Seurosa kweekt echt alles en raad ik je zeker aan! Voor de kwalitatief de mooiste rozen moet je als je het mij vraagt absoluut bij hen zijn, evenals voor handige tips en instructievideo’s per soort rozenstruik.

Veel succes met het kweken (en onderhouden) van jouw rozenstruiken!

https://www.seurosa.nl