Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Vetbollen voor vogels in de winter

Het hele jaar door zijn vogels op zoek naar voeding. Tijdens de herfst en winter wordt het natuurlijk kouder en de vogels hebben dan meer energie nodig om hun lichaamstemperatuur hoog te houden. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken bij het vinden van voedsel omdat dat in deze maanden extra moeilijk is. Zo is het mogelijk om buiten te zorgen voor vogelvoer zoals vetbollen of het aanbieden van drinkwater. Wil jij de vogels helpen deze winter? Dan kan je het beste verder lezen en erachter komen welk eten de vogels het lekkerste vinden.

 

Vetbollen leveren veel energie op

Vogels die buiten leven halen in de winter ook voeding uit de natuur. Dit is natuurlijk een stuk schaarser in de wintermaanden in vergelijking met de lente- en zomermaanden. Zo is het mogelijk om vetbollen en/of andere vogelvoer zoals vogelslingers of zonnebloempitjes neer te leggen. Zo krijgen de vogels extra voeding. Vetbollen zijn extra goed voor de vogels omdat dit eten extra energie oplevert voor ze. Dit hebben ze natuurlijk hard nodig om de winterperiode door te komen. De beste manier is om voeding op verschillende plaatsen in de tuin te leggen. Strooi hier en daar wat vogelzaad en hang op meerdere plekken aan een boom een vetbol.

 

Ander vogelvoer

Vogels eten veel en houden van een veelzijdig menu. Zo vinden ze zaden, pinda’s, rozijnen en fruit erg lekker. Het is wel belangrijk dat je het fruit in grote stukken laat, in kleine stukken fruit kunnen ze zich al snel verslikken. Een bakje water voor de vogels is ook erg fijn. Let er dan wel op dat het water niet gaat bevriezen anders hebben ze er natuurlijk niets aan. Het is ook mogelijk om een vogelnestje op te hangen voor ze. Zo kunnen ze ’s nachts lekker warm slapen. Als je graag een vogelslinger voor de vogels wil maken met je kinderen of dergelijke dan kan je genoeg tips en tricks vinden op internet. Dit vinden de vogels ook erg fijn om van te eten, want zoals je weet, ze houden van een veelzijdig menu.

 

https://vogelvoerkopen.nl/