Boerderijtuinen
Image default
Woningen

Je huis verkopen op een goede locatie in de regio Rotterdam, hoe doe je dat?

Iedereen die in Rotterdam of in de directe omgeving van de stad woont, weet hoeveel de stad met de jaren is veranderd. Met name het centrum en de daaromheen liggende wijken zijn flink opgeknapt. Dat maakt de stad aantrekkelijker om te wonen maar het heeft ook de huizenprijzen flink opgedreven. Wonen in, of rondom het centrum is een luxe die weinige mensen zich kunnen veroorloven. Het gevolg daarvan is dan weer dat de huizenprijzen in de verder gelegen wijken zoals Rotterdam Zuid en in aangrenzende regio’s zoals Schiedam of Capelle aan den IJssel, ook flink zijn gestegen. En dat is een voordeel wanneer je jouw woning wilt verkopen!

Doe je het zelf of schakel je een makelaar in?

Wanneer je een woning in de regio Rotterdam wilt verkopen heb je twee opties. Je doet het zelf of je schakelt een makelaar in. De mate waarin je bereid bent om zelf tijd en moeite in de verkoop te steken, bepaalt je keuze voor een groot deel. Nu Rotterdam zo gewild is, is het niet moeilijk om potentiële kopers voor je huis te vinden. Maar vergeet niet dat je dan zelf veel moet regelen, wat normaal gesproken een makelaar voor je zou doen.

Wat doet een makelaar dan voor je?

Nu komt natuurlijk meteen de vraag in je hoofd op, ‘wat doet een makelaar dan precies om mijn huis te verkopen?’ Simpel gezegd helpt een lokale makelaar in Schiedam, Rotterdam of Capelle aan den IJssel je minimaal met de volgende werkzaamheden:

  • Promoten van je woning op verkoopplatforms en social media
  • Verschaffen en monteren van een verkoopbord
  • Maken van professionele foto’s van de binnen- en buitenkant van je woning

Extra diensten bij je lokale makelaar

Wanneer je weleens op Funda kijkt, zie je dat de meeste woningen een uitgebreid profiel hebben. Daarin staat waardevolle informatie over de woning. Eventuele verbouwingen, hoe oud de cv-ketel is, de oppervlakte van de tuin et cetera. Maar een lokale makelaar in Capelle aan den IJssel of een makelaar in Rotterdam Zuid voegt hier extra informatie over de omgeving aan toe. Daarnaast kun je ook extra diensten zoals een drone video of een 3d-animatie van je huis laten maken. Let dan wel op de makelaarskosten die je betaalt want voor de meeste van dit soort diensten wordt een extra bedrag gerekend.